Nieuws  
 

De Rabobank gaat in haar rapport De elektrische auto: A convenient truth in op een aantal aspecten rondom de elektrisce auto zoals bijvoorbeeld de technologie, de fabrikanten, de consument en de oplaadinfrastructuur.

Na een periode waarin de elektrische auto veel aandacht kreeg, en ook leek door te breken, werd het de afgelopen jaren stiller en bleef het grote succes ook uit. We zien nu een aantal reden en om weer eens de balans op te maken: waar staan we nu met de elektrische auto? Wat zijn de kansen?

Fiscaal gezien zijn er veranderingen. Fabrikanten zijn actief en komen met nieuwe modellen. De technologie, met name in batterijen en opladen, ontwikkelt  zich in hoog tempo; dat leidt binnen enkele jaren tot een grotere capaciteit, daarmee een grotere actieradius, drastisch lagere kosten, en kortere oplaadtijden. Voor de consument wordt daarmee de elektrische auto een serieuze optie. Al met al zien we, vooral in het volgende decennium, een versnelling in de groei van het aantal elektrische voertuigen naar rond de 2 miljoen in 2030.

De elektrische auto staat niet op zichzelf maar maakt onderdeel uit van een grote transitie rondom auto en mobiliteit, denk aan de zelfrijdende auto, de “connected car”, car sharing. En deze transitie is sterk verbonden met de grote veranderingen rondom energie, opwekking en opslag en distributie.


Plaats op:
Datum: 13 juni 2016
Categorie: Markt en onderzoek
Bron: Rabo
Gerelateerde artikelen  
20-10-2016 Nieuws Vier grote bewegingen in de wereld van automotive en mobiliteit
21-06-2016 Achtergrondartikelen Rapport Rabobank: Plug-in hybrides zullen gaan verdwijnen
08-02-2019 Achtergrondartikelen Wagenparkbeheerders zien kansen in transitie naar elektrische voertuigen
06-08-2018 Nieuws Al 10 jaar op weg naar zero emission mobiliteit
06-02-2019 Nieuws Het wagenpark van de toekomst
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,06 seconden.