Nieuws  
 

Meer dan ooit heeft de Nederlandse automotive sector zich ontwikkeld tot een echte kennis- en innovatiesector die zowel nationaal als internationaal groot aanzien heeft. Honderden prachtige innovaties komen er jaarlijks uit de sector voort. De meest veelbelovende innovaties worden daarom beloond met de prestigieuze Automotive Innovation Award, die voor de tweede keer zal worden uitgereikt op 13 februari 2017. De inschrijving is geopend.

 De Nederlandse automotive sector is groter en vooral innovatiever dan menigeen denkt. Slechts het topje van de ijsberg is zichtbaar: onder de waterspiegel gaat een invloedrijke bedrijfstak schuil. Alleen al de Nederlandse toeleveranciers van buitenlandse autofabrikanten zijn goed voor een jaarlijkse export van 9,2 miljard euro. En daar profiteren andere sectoren volop van mee: de Nederlandse metaalsector bijvoorbeeld behaalt jaarlijks 2,3 miljard euro omzet door leveringen aan autofabrikanten. Aan de basis van deze indrukwekkende cijfers staat innovatie. Technische productinnovatie, maar ook databeheer en -verwerking, duurzaamheid, serviceconcepten en communicatie zijn onderwerpen waar Nederlandse innovators in vooroplopen.

Podium
Voor de vijf initiatiefnemers van de Automotive Innovation Award (RAI Vereniging, BOVAG, LeasePlan Nederland, AutomotiveNL en Roland Berger) is het doel van het uitreiken van de prijs vooral om het wat minder zichtbare deel van de sector bredere bekendheid te geven en innovatie te stimuleren. "De Automotive Innovation Award biedt innovaties en innovatieve bedrijven een podium. Met als achterliggend doel het delen van kennis, krachten bundelen en de publiek-private samenwerking binnen de automotive sector te stimuleren," zegt Olaf de Bruijn, directeur RAI Vereniging en bestuursvoorzitter van de Stichting Automotive Innovation Award. "Met de uitreiking van deze awards zetten we een van de mooiste sectoren van ons land vol in de spotlights en gunnen we het Nederlandse publiek een kijkje achter de schermen."

Drie categorieën
De deelnemende innovaties zijn onderverdeeld in drie categorieën: Technology, Services en Challenging Concepts. Elk van de categorieën levert een winnaar op. Geert Vermeer, voorzitter van het Comité van Aanbeveling, waarin ook Frits van Bruggen (Hoofddirecteur ANWB), Hans de Boer (Voorzitter VNO-NCW), Evert Louwman (Chairman Louwman Group), Amandus Lundqvist (voorzitter Stichting Surf High Tech Systems Platform) en Ed Nijpels (voorzitter Energieakkoord en KroonlidSociaal-Economische Raad) zitting hebben, licht toe: "Met name de categorie 'Challenging Concepts' laat zien waar we in Nederland goed in zijn: het opleiden van grote talenten die nationaal en internationaal topposities bekleden binnen de automotive sector. Scholen en universiteiten bieden op diverse niveaus en in allerlei disciplines toonaangevende studies aan voor toekomstige automotive specialisten. Hierin loopt Nederland voorop en de Automotive Innovation Award is daarvoor een prachtig podium, maar ook een stimulans om die kenniseconomie verder te blijven ontwikkelen."

MobyPark
De Automotive Innovation Award is in 2015 voor de eerste keer uitgereikt. De winnaar werd MobyPark, een online systeem dat het mogelijk maakt ongebruikte parkeerplaatsen te verhuren. "Een bijzonder slim concept en een prachtig voorbeeld van de inzet van ongebruikt kapitaal," aldus Olaf De Bruijn. "Het laat zien waar Nederland groot in is. Talloze bedrijven uit de automotive sector doen dagelijks hun best mobiliteit slimmer, efficiënter en schoner te maken."

Inschrijving tot en met 15 oktober 2016
De inschrijving voor de tweede editite van de Automotive Innovation Award is gestart. Inschrijven kan tot en met 15 oktober. Er worden hoge eisen gesteld aan de inzendingen. Onder leiding van juryvoorzitter Jan Peter Balkenende beoordeelt een onafhankelijke jury de inzendingen op hun innovatieve waarde, impact op mobiliteit, economisch rendement en toepasbaarheid. Uit de genomineerden, in totaal vijftien innovaties verdeeld over de drie categorieën, kiest de jury negen finalisten. De ontknoping vindt plaats tijdens een feestelijk evenement op 13 februari 2017.

Inschrijven voor de Automotive Innovation Award kan via de website www.automotiveinnovationaward.nl. Op deze website zijn ook de categorieën en de beoordelingscriteria te vinden waar de inzendingen aan moeten voldoen.

Plaats op:
Datum: 8 juli 2016
Categorie: Awards, Evenement
Bron: Automotive Innovation Award
Gerelateerde artikelen  
16-09-2016 Nieuws Automotive Innovation Award biedt jong talent een podium
24-05-2018 Nieuws Jan Peter Balkenende daagt automotive sector uit
16-11-2016 Nieuws Bijna veertig inzendingen voor Automotive Innovation Award 2017
20-09-2018 Nieuws Inschrijving Automotive Innovation Award sluit 1 okktober
25-06-2013 Nieuws LeasePlan in nieuwe Automotive Innovation Award
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,09 seconden.