Nieuws  
( * ) Verplichte Velden
U kunt een bekende attenderen op het artikel. Geef het e-mailadres op van degene aan wie u de link wilt sturen. Daarbij kunt u, als u dat wilt, een commentaar schrijven.
E-mailadres van geadresseerde:*
Uw e-mailadres:*
Commentaar:
Verificatie:*
Geef de code van de afbeelding in exact zoals weergegeven. De code is niet hoofdlettergevoelig en kan geen nul bevatten.
 

Het Formula Student Team Delft (FS Team Delft) heeft de eerste elektrische racewagen ontworpen, gebouwd en getest met het 3DEXPERIENCE-platform in de cloud. Dat maakt 3D-experiencebedrijf Dassault Systèmes bekend. FS Team Delft is één van de veertien studentenprojectteams van de technische universiteit Delft. 75 teamleden hebben in acht maanden tijd een nieuwe racewagen kunnen ontwikkelen, door nauwe samenwerking in dezelfde cloud-gebaseerde ontwerp-, engineering- en samenwerkingsapplicaties, die al meerdere markten wereldwijd heeft getransformeerd.

DUT 16 racewegen
De 'DUT16'-racewagen weegt 160 kilo en accelereert met 177 pk in 2,2 seconden naar 100 km/h. Het ontwerp ervan onderscheidt zich met een frontvleugel die automatisch reageert op de besturing en een motor, transmissie en remsysteem in elk wiel. Die combinatie optimaliseert het gewicht, de snelheid en andere prestaties onder alle weersomstandigheden. Dankzij Dassault Systèmes' 3DEXPERIENCE-platform in de cloud, konden alle betrokken studenten naadloos samenwerken aan de projectuitvoering en heeft het team tijd en geld bespaard op de IT-infrastructuur en het -beheer. Het platform gaf de multidisciplinaire teamleden op elk gewenst moment veilige toegang tot alle benodigde informatie, op de universiteit, vanuit huis, bij leveranciersbesprekingen en tijdens testen. Verder stelde het gebruiksgemak en de intuïtieve interface hen in staat om snel mechanische, kinematische, elektrische en composietapplicaties te gebruiken, om alle ontwerpuitdagingen voor de productie op te lossen.

Formula Student competitie
FS Team Delft heeft de DUT16 ontwikkeld en gebouwd voor de Formula Student competitie, 's werelds grootste internationale ontwerp- en engineeringwedstrijd voor studenten. Dit jaar nemen daar 500 teams aan deel. Zij worden beoordeeld op zowel een aantal statische onderdelen, zoals het businessplan, ontwerpstrategie en kostencalculatie, als dynamische events op Formule 1 circuits. FS Team Delft gaat de 2015-titels verdedigen in het Verenigd Koninkrijk van 14 t/m 17 juli en in Duitsland van 9 t/m 14 augustus. Verder neemt het team van 25 t/m 28 augustus nog deel aan de Spaanse competitie.

Plaats op:
Datum: 18 juli 2016
Categorie: Technologie & Innovatie, Elektrisch rijden
Bron: Dassault Systèmes
Gerelateerde artikelen  
07-04-2017 Nieuws Studenten werken aan vervoermiddel van de toekomst
27-06-2019 Nieuws Hyperloop en luchttaxi's bepalen in 2030 het straatbeeld
17-01-2019 Nieuws Dassault Systèmes en Cognata ontwikkelen autonome voertuigen
24-08-2018 Nieuws TU Delft verbreekt ronderecord met zelfgebouwde waterstofauto
13-11-2019 Nieuws Volledig elektrisch vliegtuig voor korte afstanden
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,05 seconden.