Nieuws  
 

Allego, laadoplossingen voor elektrisch vervoer, heeft in Haarlemmermeer het eerste ChargingPlaza binnen de EU gerealiseerd dat door Renault gecertificeerd is. Het slimme laadplein is geplaatst in de parkeergarage van de gemeente Haarlemmermeer en heeft plek voor zestien elektrische auto’s. Hiermee stimuleert de gemeente haar eigen schone, elektrische mobiliteit en wordt tegemoet gekomen aan de groeiende vraag naar laadmogelijkheden.

De slimme laadoplossing, die ChargingPlaza heet, bestaat uit één intelligent systeem waar meerdere laadpunten aan worden gekoppeld. ChargingPlaza maakt slimmer gebruik van de beschikbare stroomcapaciteit, hierdoor hoeft de gemeente geen extra investeringen te doen in het verzwaren van installaties of netaansluitingen. Bovendien kan de gemeente, tegen lagere kosten, tot drie keer meer laadpunten realiseren binnen de huidige capaciteit.

Van de zestien laadpunten zijn er veertien gereserveerd voor bedrijfsauto’s en twee voor bezoekers. Er kan tot maximaal 22 kW geladen worden, afhankelijk van het type auto. Binnen een uur kan de auto, bijvoorbeeld de Renault ZOE, weer 150 kilometer rijden. Erg handig voor auto’s die continue gebruikt worden door de gemeente. Het (dienst)wagenpark van de Gemeente Haarlemmermeer bestaat uit (plug-in hybride) elektrische auto’s met Renault ZOE’s, Golf GTE’s, Nissan Leaf’s en Mitsubishi Outlanders.

Een andere belangrijke reden dat de gemeente voor Allego heeft gekozen, is dat ChargingPlaza het eerste laadplein ooit is dat voldoet aan de officiële kwaliteitseisen, Z.E. Ready, van Renault voor het laden van hun elektrische auto’s. De meeste medewerkers maken namelijk gebruik van de elektrische auto’s van Renault voor dienstreizen en handhaving. “Deze oplossing past perfect bij de Renault ZOE die hierdoor in nog kortere tijd met nog hogere snelheid kan laden. De technologie van dit laadplein is absoluut onderscheidend. De gemeente Haarlemmermeer toont door de keuze voor het ChargingPlaza visie. Dit soort laadoplossingen, die onze elektrische Renaults snel bijladen, openen een nieuwe dimensie voor elektrische mobiliteit voor gemeenten en bedrijven”, aldus Simon Smit, Zero Emissie Manager van Renault Nederland.

 

Plaats op:
Datum: 21 juli 2016
Bron: Allego
Gerelateerde artikelen  
09-10-2017 Nieuws Allego opent in Mechelen eerste slimme laadpleinen
11-04-2017 Nieuws Arnhem heeft eerste publieke laadplein voor elektrische auto’s in Nederland …
16-03-2017 Nieuws Elektrische auto’s en laadinfrastructuur samen geleverd.
01-07-2011 Nieuws Strix Lease Service levert EV's voor Haarlemmermeer
22-05-2019 Nieuws NewMotion en Groupe Renault worden partners
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,11 seconden.