Nieuws  

Vanaf 2017 hebben alleen leaserijders van een 100% elektrische leaseauto recht op een bijtelling van slechts 4%. Dit gaat naar verwachting leiden tot een toename in aanvragen voor laadpalen. Leasemaatschappij Alphabet gaat nauwer samenwerken met Eneco om deze aanvragen af te handelen.

Via een eenvoudig platform van Eneco bestelt de leaserijder het benodigde laadpunt. Na de aanvraag verzorgt Eneco vervolgens van A tot Z het plaatsingsproces van het laadpunt. Ook neemt het energiebedrijf de afhandeling van de laadkosten voor haar rekening. Met een laadpas wordt dit net zo eenvoudig als tanken met de traditionele tankcard.

“Laden wordt steeds belangrijker voor onze leaserijders. Vanaf 2017 verdwijnt de gunstige bijtelling voor plug-in hybride voertuigen, maar blijft deze voor volledig elektrische voertuigen met 4% zeer laag. Laden wordt hiermee een noodzaak voor onze leaserijders. En met deze totaal aanpak wordt elektrisch rijden net zo eenvoudig als rijden in een auto op diesel of benzine”, aldus Simon Corsèl PR & Corporate Communication Manager bij Alphabet.

“Elektrisch rijden hoeft niet ingewikkeld te zijn. Dat laten we met onze aanpak zien. Door de inzet van ons platform en werkproces wordt het regelen van een laadpaal voor Alphabet eenvoudiger. Alphabet gaat nu ook Eneco HollandseWind® gebruiken op al haar vestigingen. Daarmee draagt Eneco verder bij aan de duurzame ambities van Alphabet”, zegt Sandra Neuray van Eneco Zakelijk.

Strategisch partnership
Om de nieuwe samenwerking mogelijk te maken zijn Alphabet en Eneco een meerjarig contract overeengekomen. Onder het contract verwachten Alphabet en Eneco duizenden rijders van laadpunten te voorzien. Daarmee wordt de CO2 uitstoot in Nederland verder verlaagd.

Plaats op:
Datum: 2 augustus 2016
Categorie: Elektrisch rijden
Bron: Alphabet B.V.
Gerelateerde artikelen  
24-04-2013 Nieuws Leaserijders Eneco massaal over op zuinige auto
10-10-2018 Nieuws Partnership Eneco en Jaguar Land Rover Benelux voor elektrische laaddiensten …
14-02-2013 Nieuws Eneco samen met Alphabet in ‘totaalconcept’ Elektrisch Laden
11-06-2018 Nieuws Mobility Service Nederland en Eneco eMobility slaan handen ineen
10-10-2016 Nieuws Hyundai geeft IONIQ Electric extra impuls via Eneco en Fastned
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,13 seconden.