Nieuws  
 

De Londense viceburgemeester van Transport, Val Shawcross, heeft Europa’s grootste vloot van elektrische bussen onthuld. Het gaat om 51 12-meter bussen gebouwd in Groot-Brittannië door partners BYD en Alexander Dennis Limited (ADL).

Bij de plechtigheid in Londen was tevens Xu Qin aanwezig, de burgemeester van Shenzhen, BYD’s ‘thuisstad’. Shenzhen, een stad in Zuid-China met 11 miljoen inwoners, heeft vrijwel zeker ‘s werelds grootste vloot elektrische bussen.
De 51 nieuwe bussen in Londen worden geëxploiteerd door Go-Ahead London vanaf haar standplaats in Waterloo. De bussen zullen dienst doen op twee Transport for London-lijnen, de 507 en de 521. De order voor de BYD ADL Enviro200EV bussen is het resultaat van een drie jaar durende test met twee BYD-bussen die geëxploiteerd werden vanuit dezelfde standplaats en dienstdeden op dezelfde routes. Uit de test bleek de hoge betrouwbaarheid en uitstekende actieradius van de bussen die aangedreven worden door BYD ontwikkelde techniek. Tijdens de test werd ook aangetoond dat de bussen in staat zijn om zonder tussentijds laden 16-uursdiensten te rijden.
De nieuwe bussen profiteren ook van ADL’s stijlvolle, lichtgewicht aluminium carrosserie, geproduceerd in de fabriek van ADL in Falkirk, Schotland. ADL heeft veel ervaring met het ontwerpen en leveren van beproefde, state-of-the-art bussen die het reisgemak en comfort van de passagiers verbeteren, met voorzieningen als USB-laadpunten, sfeerverlichting en comfortabele stoelen.
Door aanzienlijke investeringen in de Waterloo-busremise zijn er nu 43 door BYD geleverde oplaadpunten met een capaciteit voor 46 bussen. Nog eens 5 oplaadpunten zijn er in het nabij gelegen Mandela Way depot waar 5 bussen zullen worden gestationeerd. BYD heeft nauw samengewerkt met de netbeheerders bij de oplaadpunten.

Plaats op:
Datum: 12 september 2016
Categorie: Milieu, Openbaar Vervoer
Bron: BYD
Gerelateerde artikelen  
20-02-2018 Nieuws Nobina bestelt 14 elektrische 12-meter bussen van BYD
13-06-2019 Nieuws BYD presenteert vernieuwde 12 meter lange elektrische bus
13-02-2017 Nieuws BYD levert nog eens 40 elektrische bussen aan Sydney Airport
12-01-2017 Nieuws BYD levert acht volledig elektrische stadsbussen aan Connexxion
18-05-2016 Nieuws Dijksma wil Europees garantiefonds voor elektrische bussen
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,04 seconden.