Nieuws  
 

De eerste inschrijvingen voor de prestigieuze Automotive Innovation Award 2017, een prijs voor baanbrekende Nederlandse innovaties op automotive gebied, zijn inmiddels binnen. Nu het collegejaar weer van start is gegaan, nodigt de organisatie ook studenten uit hun innovatie in te schrijven, aangezien Nederland voorop loopt in het opleiden van toptalent in de automotive sector. Inschrijven kan tot 15 oktober 2016.

Nederland is een speler van formaat in de mondiale autoindustrie. Hoewel ons land geen grote, eigen autoindustrie kent, is het aantal toeleveranciers en innovatieve ondernemingen in de automotive sector groot. Bovendien bekleden Nederlandse managers, designers en ingenieurs topposities bij de grootste en invloedrijkste automotive ondernemingen over de hele wereld.

En Nederland is een kennisland met talentvolle technologie-studenten. Stichting Automotive Innovation Award wil samenwerking tussen studenten, bedrijven en overheden stimuleren om de innovatiekracht van de automotive sector in Nederland verder te vergroten en bekend te maken bij een breder publiek.

Aanstormend talent
De Automotive Innovation Awards worden op 13 februari 2017 voor de tweede keer uitgereikt. De prijs voor is een initiatief van  RAI Vereniging, BOVAG, LeasePlan Nederland, AutomotiveNL en Roland Berger. De deelnemende innovaties zijn onderverdeeld in drie categorieën: Technology (productgeoriënteerde innovaties), Services (deelconcepten en data) en Challenging Concepts (aanstormend). Juist in die derde categorie zijn ideëen en plannen van studenten helemaal op hun plaats.

 Meedoen aan de Challenging Concepts kan bijvoorbeeld met een goed geformuleerd businessmodel zonder financiering. De Automotive Innovation Award kan dan zelfs dienen als podium om het plan bekendheid te geven. Of een springplank zijn naar interessante samenwerkingen of verdere ontwikkeling van het businessplan. Uiteraard staat de inschrijving open voor studenten uit alle studierichtingen, dus niet alleen automotivegerelateerde opleidingen.

Inschrijven
Inschrijven voor de Automotive Innovation Award 2017, die op 13 februari feestelijk zal worden uitgereikt, kan nog tot en met 15 oktober aanstaande via de website www.automotiveinnovationaward.nl.

Plaats op:
Datum: 16 september 2016
Categorie: Awards
Gerelateerde artikelen  
16-11-2016 Nieuws Bijna veertig inzendingen voor Automotive Innovation Award 2017
08-07-2016 Nieuws Inschrijving Automotive Innovation Award 2017 gestart
25-06-2013 Nieuws LeasePlan in nieuwe Automotive Innovation Award
24-05-2018 Nieuws Jan Peter Balkenende daagt automotive sector uit
20-09-2018 Nieuws Inschrijving Automotive Innovation Award sluit 1 okktober
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,08 seconden.