Nieuws  
 

76 procent van de millennials – personen geboren tussen 1982 en 2004, die vaak geassocieerd worden met technologie en social media – ziet een milieuvriendelijke auto als beste keuze om hun leven duurzamer te maken. Dat blijkt uit onderzoek dat Nissan in Europa heeft laten uitvoeren naar hun houding tegenover elektrische en hybrideauto's.

Voor het onderzoek zijn in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië, Spanje en Duitsland 2.500 millennials ondervraagd. Daaruit kwam naar voren dat millennials bereid zijn nieuwe dingen te proberen, bestaande processen op de proef te stellen en dat ze anders over de toekomst denken dan oudere generaties. Zij maken zich minder zorgen over lokale kwesties als recycling en vuilstortplaatsen, maar meer over wereldwijde vraagstukken als klimaatverandering en luchtvervuiling (53 en 42 procent).
Om bij te dragen aan oplossingen zeggen de millennials bereid te zijn hun levenswijze ingrijpend te wijzigen door bijvoorbeeld over te stappen naar een andere, milieuvriendelijke energieleverancier (62 procent) en merken te kiezen die zorg voor het milieu in het beleid hebben geïntegreerd (52 procent).

Gareth Dunsmore, Director of Electric Vehicles bij Nissan Europe, vertelt: 'Het blijkt dat millennials ingrijpende keuzes willen maken om hun leefstijl aan te passen om de wereld ten goede te veranderen. Zij geloven dat elektrische auto's als de Nissan LEAF en e-NV200 onderdeel zijn van de oplossing voor een duurzame toekomst. Als industrie moeten we harder werken om te voldoen aan de behoeften van deze groep.'

Nissan is – met de focus op Intelligent Mobility: emissievrije mobiliteit zonder dodelijke ongelukken – een pionier op de markt van elektrische auto's. In 2010 introduceerde het de volledig elektrische en emissievrije Nissan LEAF. Onlangs introduceerde het de derde generatie van de LEAF, met een 30 kWh-batterij. Daarmee heeft de auto een 26 procent grotere actieradius: tot wel 250 kilometer op een volle accu.

Plaats op:
Datum: 22 september 2016
Categorie: Markt en onderzoek
Bron: Nissan Nederland B.V.
Gerelateerde artikelen  
06-03-2018 Nieuws Strategisch partnerschap Nissan met energiebedrijf E.ON
01-05-2013 Nieuws Vakantieauto bij aankoop elektrische Nissan LEAF
14-12-2010 Nieuws Ook Nissan niet naar AutoRAI
05-03-2010 Nieuws Nissan lanceert site over elektrische mobiliteit
11-01-2019 Nieuws Vernieuwingen Nissan Leaf
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,01 seconden.