Nieuws  
 

Bij de keuze van een private lease aanbieder kiest 39% van de Nederlanders voor een aanbieder die werkt met de voorwaarden van het Keurmerk Private Lease. Van diegenen die al interesse hebben in private lease, is het zelfs 54%, blijkt uit GfK-onderzoek.

Ondanks dat het Keurmerk Private Lease pas sinds februari 2016 bestaat, is 19% van het algemeen publiek al bekend met het keurmerk. Van de geïnteresseerden is het zelfs 47%, blijkt uit een online panel dat GfK onder 1.031 respondenten heeft uitgevoerd. Het merendeel van alle onderzochte groepen zal kijken naar een keurmerk bij het kiezen van een aanbieder, en dit is zelfs voor meer dan 40% doorslaggevend. Dit laat zien dat voor een relatief nieuw product als private lease de consument behoefte heeft aan zekerheid en een private leasecontract liever afsluit met het Keurmerk Private Lease.

Het Keurmerk Private lease beschermt consumenten door met leasemaatschappijen afspraken te maken over: eerlijke voorwaarden, een compleet product, bescherming tegen te hoge financiële lasten, 14 dagen bedenktijd en zekerheid bij klachten. Omdat op de private autoleasemarkt steeds meer aanbieders komen met verschillende voorwaarden en regels, heeft de Stichting Keurmerk Private Lease in samenwerking met de Consumentenbond begin dit jaar het Keurmerk Private Lease geïntroduceerd. Veel aanbieders hebben het keurmerk al behaald, waardoor de consument keuzevrijheid en vergelijkingsmogelijkheden heeft om de juiste en passende auto te kiezen.

Plaats op:
Datum: 5 oktober 2016
Categorie: Markt en onderzoek
Bron: GfK
Gerelateerde artikelen  
30-01-2018 Nieuws Justlease ontvangt Keurmerk Private Lease
04-02-2016 Nieuws Ford krijgt Keurmerk Private Lease
05-02-2016 Nieuws Opel Leasing ontvangt Keurmerk Private Lease
01-12-2016 Achtergrondartikelen Consumentenbond raadt aanbieder Keurmerk Private Lease aan
03-02-2016 Nieuws LeasePlan blij met ontvangen Keurmerk
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,06 seconden.