Nieuws  
 

Steden hebben wereldwijd te maken met een significante bevolkingsgroei en meer vraag naar geïntegreerde vervoersoplossingen. Stedelingen hebben daarbij hoge verwachtingen ten aanzien van vervoersinnovaties in de komende jaren. Dit blijkt uit een binnenkort te verschijnen rapport van Xerox over een wereldwijd transportonderzoek onder 23 steden. Bijna de helft van deze respondenten (49%) denkt in 2020 één applicatie te gebruiken voor al hun vervoersbehoeften en 27 procent verwacht zich tegen die tijd in een zelfrijdende auto te verplaatsen.

“Mobiliteit en infrastructuur zijn gecompliceerde vraagstukken. Een brede inzet van zelfrijdende auto’s in 2020 is daarom nog onwaarschijnlijk”, zegt Jo Van Onsem, group president international public sector bij Xerox. “Er zijn echter manieren waarop steden kunnen voorzien in de innovatiebehoefte van burgers tussen nu en 2020. Dit kan onder andere door het aanbieden van een integrale app voor stedelijke mobiliteit.”

Xerox ontwikkelde eerder dit jaar een dergelijke oplossing die in de vervoersbehoeften van burgers voorziet. De app “Go” legt alle beschikbare vervoersopties binnen steden vast en berekent de snelste, goedkoopste en meest milieuvriendelijke manier om een bestemming te bereiken. Momenteel vinden er pilots van deze app plaats in Los Angeles, Denver, Centennial en Bangalore.

“Het aanbieden van geavanceerde applicaties zoals Go LA en Go Denver opent de deur naar gedragsverandering onder burgers”, aldus Van Onsem. “Waar jongere generaties eerder geneigd zijn om gebruik te maken van het openbaar vervoer, geven oudere generaties nog altijd de voorkeur aan de auto. Dit soort apps zijn een fantastische manier om burgers in elke leeftijdscategorie warm te maken voor alternatieve vervoersmogelijkheden. Uiteindelijk zal dit resulteren in minder verkeersopstoppingen en een efficiënter gebruik van de bestaande infrastructuur.”

Andere innovaties van Xerox die een oplossing bieden voor ’s werelds belangrijkste mobiliteitsuitdagingen zijn onder meer:

  • Mobility Companion – deze oplossing biedt reizigers een integraal overzicht van alle beschikbare vervoersdiensten binnen een regio. De oplossing is momenteel beschikbaar in Europa.
  • Xerox Seamless – deze universele oplossing voor mobiele betalingen stelt forenzen in staat om met een simpel tikje op hun smartphone veilig en ticketloos te betalen in het openbaar vervoer dankzij NFC-ondersteuning.

Plaats op:
Datum: 19 oktober 2016
Bron: Xerox
Gerelateerde artikelen  
06-04-2016 Nieuws Mobility Companion van Xerox om reizen gemakkelijker te maken
25-01-2016 Nieuws Investeren in Smart Transport essentieel voor aantrekken Generatie Z
05-06-2019 Nieuws Broodnodig overzicht in snel groeiende elektrische laadmarkt
27-05-2016 Nieuws Volkswagen start samenwerking met mobiliteitsaanbieder Gett
27-02-2019 Nieuws SEAT en IBM lanceren slimme reisadviseur
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,07 seconden.