Nieuws  
 

Daimler is gestart met de bouw van een tweede accufabriek bij dochteronderneming ACCUMOTIVE in Kamenz. Daarmee zet het concern een nieuwe stap voorwaarts op weg naar elektromobiliteit. Met een investering van ongeveer 500 miljoen euro wordt de productiefaciliteit in Kamenz een van de grootste en modernste accufabrieken in Europa.

Vandaag de dag levert het concern al een variatie aan elektrische auto’s en blijft het productaanbod op dit gebied zich uitbreiden. Tijdens de Autosalon van Parijs presenteerde Mercedes-Benz met EQ het nieuwe label voor elektromobilteit. Het merk biedt een omvangrijk elektromobiel ecosysteem bestaande uit producten, diensten, technologieën en innovaties. Boegbeeld van het nieuwe merk is de ‘EQ’ showcar die in Parijs zijn wereldprimeur beleefde. Serieproductie van de EQ in het SUV-segment – met een actieradius tot 500 kilometer – start nog dit decennium. Aansluitend volgt een modeloffensief waarmee Mercedes-Benz Cars zijn modelaanbod voor elektrische auto’s verder uitbreidt. ACCUMOTIVE levert de accu’s voor het eerste EQ-productiemodel.

In totaal investeert Daimler 1 miljard euro in de wereldwijde productie van accusystemen. De productie in de nieuwe fabriek start naar verwachting medio 2018. Het gebied van ongeveer 20 hectare bevindt zich in de directe omgeving van de bestaande accufabriek in Kamenz, op zo’n 50 kilometer van Dresden. Met de vestiging van de locatie wordt het productie- en logistieke gebied qua grootte verviervoudigd tot zo’n 80.000 vierkante meter. ACCUMOTIVE gaat de werkgelegenheid de komende jaren geleidelijk verder uitbreiden. De nieuwe productiefaciliteit wordt als een CO2-neutrale fabriek gebouwd. Productiesystemen zullen worden aangedreven door een gecombineerd systeem van warmte en stroom, met een zonnecellensysteem in combinatie met vaste accu-opslagunits. Zonnecellen met de oppervlakte van twee voetbalvelden worden aangebracht op het dak van het nieuwe fabriekscomplex. De capaciteit daarvan komt overeen met 2 megawatt. De nieuwe accufabriek wordt tevens de maatstaf voor Industry 4.0 met de modernste machines en technologieën.

In de toekomst gaat Kamenz lithium-ion-accu’s produceren voor alle elektrische auto’s van Mercedes-Benz en smart: zowel voor plug-in hybrids als voor puur elektrische modellen. Bovendien gaat Kamenz accu’s produceren voor de normale accusystemen van Mercedes-Benz én voor 48-voltsystemen. Die laatste worden geleidelijk geïntegreerd in de diverse modellen.

Plaats op:
Datum: 24 oktober 2016
Bron: Daimler
Gerelateerde artikelen  
18-04-2019 Nieuws Eerste steen van accufabriek Mercedes-Benz Cars
24-10-2017 Nieuws Daimler en enercity verlengen levensduur accu elektrische voertuigen
08-05-2019 Nieuws Verkoop en productie Mercedes-Benz EQC van start
12-04-2019 Nieuws Samenwerking Mercedes-Benz met ENGIE voor elektrische laadpunten
19-03-2018 Loopbaan Niels Kowollik nieuwe Managing Director Mercedes-Benz Cars Nederland B.V.
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,17 seconden.