Nieuws  

Een jaar na de introductie in Europa breidt Opel OnStar uit naar nog eens achttien markten. Opels persoonlijke connectiviteits- en service-assistent is nu ook beschikbaar in Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Estland, Finland, Gibraltar, Griekenland, Hongarije, IJsland, Letland, Litouwen, Malta, Noorwegen, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Tsjechië en Zweden. Opel biedt deze unieke dienst aan (beschikbaarheid van individuele functies afhankelijk van model en uitvoering) in negentien talen. Ook de beschikbaarheid van de wifi-hotspotfunctie met 2G, 3G of 4G-datanetwerk is uitgebreid naar Frankrijk, Ierland, Oostenrijk, Portugal, Roemenië en Tsjechië. Opel OnStar is al langere tijd beschikbaar in Duitsland, Nederland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.Sinds augustus 2015 heeft Opel OnStar al meer dan 5,5 miljoen contacten met klanten geregistreerd – via de telefoon, de smartphoneapp, de OnStar-website en de blauwe OnStar-serviceknop. In oktober 2016 ontving Opel OnStar 880.000 oproepen van klanten en verzond het ongeveer 830.000 e-mails met de maandelijkse voertuigdiagnose. Op internet logden meer dan een miljoen mensen in op de OnStar-webportal. De app werd 3,1 miljoen keer gebruikt. De helft van de nieuwe Opels in Europa wordt afgeleverd met OnStar; in Nederland is dat maar liefst 70%

'Gemak en gemoedsrust'
"Het grote aantal contacten demonstreert hoezeer klanten het gemak, de service en de gemoedsrust die OnStar biedt, waarderen", aldus Tina Müller, Chief Marketing Officer van Opel. "We vinden het geweldig dat klanten in nog meer Europese landen van de voordelen van onze persoonlijke connectiviteits- en service-assistent kunnen profiteren."

Met Opel OnStar komen klanten in contact met een échte, deskundige adviseur – géén machine. Eulalia Serrano bijvoorbeeld was betrokken bij een aanrijding met een andere auto. De sensors in haar Zafira waarschuwden een speciaal opgeleide OnStar–adviseur die de hulpdiensten inschakelde en met Serrano contact hield via de handsfree bluetooth–installatie in de auto.

Opel OnStar helpt ook wanneer de auto is gestolen. Stolen Vehicle Assistance laat Opel OnStar nauw met de politie samenwerken om de auto snel terug te vinden. Opel OnStar stuurt een signaal naar de auto dat zorgt dat de auto niet meer start zodra die als gestolen is opgegeven.

Niet alleen voor noodgevallen
Opel OnStar reageert niet alleen op noodgevallen, de persoonlijke connectiviteits– en service–assistent ver– en ontgrendelt desgewenst ook de portieren op afstand, downloadt routes direct naar het door de fabriek geïnstalleerde satelliet navigatiesysteem en verzendt e–mailberichten over de staat van de techniek van de auto.

De populairste dienst – ongeveer 3,1 miljoen keer gebruikt – is de myOpel smartphone app, die klanten kunnen downloaden via de Google Play Store en de Apple App Store. De meest gebruikte functies van de app zijn tot nu toe het op afstand ver– en ontgrendelen van de portieren, online de plaats van de auto lokaliseren en op afstand claxonneren en met de lichten knipperen. Klanten kunnen ook belangrijke informatie oproepen, zoals de toestand van de motorolie en de bandenspanning, bestemmingen verzenden naar het navigatiesysteem in de auto en het beheren van de optionele wifi–hotspot1, waarop tot wel zeven apparaten met de auto verbonden kunnen worden.

Auto parkeren en terugvinden
Met OnStar en de myOpel app kunnen bestuurders eenvoudig het navigatiesysteem in de auto programmeren met hun smartphone. Ze hoeven slechts de bestemming in de smartphone in te voeren of te selecteren in hun telefoonboek en die met een druk op een knop naar de auto te sturen.

Verder kunnen bestuurders nu opmerkingen toevoegen aan de Vehicle Location–functie – en zelfs een foto – om het terugvinden van de auto nog makkelijker te maken. En om parkeerboetes te voorkomen, kunnen myOpel–gebruikers een waarschuwing instellen voor de tijd waarop hun parkeertijd verloopt.

Plaats op:
Datum: 10 november 2016
Bron: Opel Nederland
Gerelateerde artikelen  
20-05-2016 Nieuws MyOpel App: Reisbestemming via smartphone naar navigatiesysteem
17-01-2018 Nieuws Connected Car Awards voor Opel
31-08-2016 Nieuws Nieuwe Opel Ampera-e maakt werelddebuut in Parijs
25-08-2016 Nieuws Productie nieuwe Opel Zafira van start in RÜsselsheim
02-11-2017 Nieuws Opel maakt connected blijven onderweg eenvoudig
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,14 seconden.