Nieuws  
 

Fastned en de gemeente Den Haag, openen vandaag het eerste overdekte snellaadstation in de stad. Het gaat om het station aan de Leidsestraatweg in Den Haag, vlakbij de kruising met de Benoordenhoutseweg. Een primeur voor zowel Fastned als Den Haag. Door de ontwikkeling van snelle laadstations in de stad spelen Fastned en de gemeente Den Haag in op de behoefte van de elektrische rijder om overal zo snel mogelijk te kunnen laden. Wethouder Tom de Bruijn van de gemeente Den Haag en Bart Lubbers, mede-oprichter van Fastned verklaren het Fastned ‘Station ten Bosch’ dat vlakbij Paleis Huis ten Bosch ligt vandaag officieel voor geopend.

Fastned heeft met 56 stations langs de Nederlandse snelweg inmiddels landelijke dekking en breidt nu haar netwerk uit naar stedelijke locaties. Hiermee speelt Fastned in op de toenemende vraag naar snelle laadinfrastructuur voor de grote aantallen elektrische auto’s die de komende jaren de weg op zullen komen. Bart Lubbers, mede-oprichter Fastned: “Stations in de stad maken ons netwerk compleet. Mensen willen hun auto opladen waar de accu leeg gaat en dat kan net zo goed in de stad zijn als langs de snelweg. Daarnaast heeft het overgrote deel van Nederlanders geen eigen oprit. Ook deze mensen willen elektrisch gaan rijden en dat kan bij Fastned voor dezelfde prijs als thuis: 19 cent per kilowattuur. Dit maakt elektrisch rijden interessant voor iedere Nederlander.  Den Haag snapt dit heel goed en maakt dit nu als eerste stad van Nederland mogelijk.”

Tom de Bruijn, wethouder Financiën, Verkeer, Vervoer en Milieu van de gemeente Den Haag: “Steeds meer mensen stappen over op een elektrische auto. Een goede ontwikkeling die de gemeente Den Haag zoveel mogelijk stimuleert, want elektrisch vervoer is schoon en goedkoop. Met de groei van elektrische auto’s neemt ook de behoefte aan goede laadinfrastructuur toe. De uitrol van een netwerk van snellaadstations in de stad is in dat opzicht een geweldige aanwinst voor Den Haag. Ik hoop dat we hiermee een voorbeeld kunnen zijn voor andere gemeenten.”

Fastned bouwt de komende tijd in totaal 5 stedelijke stations in Den Haag en heeft vergevorderde plannen om ook in andere steden snellaadstations te realiseren. Bij alle Fastned stations kunnen alle typen volledig elektrische auto’s (inclusief Tesla’s) de accu supersnel opladen. De stroom van de stations is groene stroom van zon en wind.

Plaats op:
Datum: 1 december 2016
Categorie: Elektrisch rijden
Bron: Fastned
Gerelateerde artikelen  
19-07-2016 Nieuws Fastned start uitrol snellaadstations in de stad
19-01-2016 Nieuws Landelijk netwerk van snellaadstations een feit
19-04-2017 Nieuws Fastned breidt uit naar Duitsland
02-03-2016 Nieuws Tesla’s kunnen nu ook supersnel laden bij Fastned
05-12-2016 Nieuws Fastned haalt in recordtijd 2,5 miljoen Euro op
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,1 seconden.