Nieuws  
 

Tijdens de International Consumer Electronics Show (International CES) in Las Vegas zijn diverse nieuwe Windows 10-apparaten aangekondigd door OEM-partners. Er was tijdens de beurs ook nieuws op het gebied van automotive. Tegenwoordig vormt onze auto de basis voor meer activiteiten dan alleen van A naar B rijden. Er is behoefte aan innovaties die mensen in staat stellen meer gedaan te krijgen in minder tijd, en vooral om hun leven eenvoudiger te maken. Microsoft maakte daarom gisteren bekend dat het de auto-industrie gaat helpen bij de digitale transformatie van voertuigen door de introductie van het Microsoft Connected Vehicle Platform.

Microsoft Connected Vehicle Platform
Het op Azure gebaseerde platform biedt autofabrikanten de mogelijkheid om op maat gemaakte connected driving-oplossingen te ontwikkelen. Het platform levert dus geen kant-en-klare oplossingen, maar hulpmiddelen op basis van Azure. Hiermee kunnen autofabrikanten innovaties ontwikkelen met veiligheid en beveiliging als uitgangspunten en met het oog op vijf praktijkscenario’s: predictive maintenance, verbeterde productiviteitsoplossingen in de auto, geavanceerde navigatie, klantinzichten, en het helpen bouwen aan mogelijkheden voor zelfrijdende voertuigen. Microsofts cloud (Azure) zal daarbij de motor zijn, die de grote hoeveelheden data uit sensoren en gebruiksinformatie bruikbaar maakt voor autofabrikanten.

Renault-Nissan gaat als eerste autofabrikant gebruik maken van het Microsoft Connected Vehicle Platform. Microsoft kondigde afgelopen jaar al aan met Renault-Nissan samen te werken aan de toekomst van connected driving. Microsoft is ook samenwerkingen aangegaan met BMW en Volvo. Met BMW wordt gewerkt aan een schaalbaar platform op Azure, waarmee productiviteitsoplossingen – zoals Cortana – geïntegreerd kunnen worden in de auto. Volvo kondigde onlangs aan dat Skype for Business beschikbaar wordt in de 90-serie.

Plaats op:
Datum: 9 januari 2017
Bron: Microsoft
Gerelateerde artikelen  
07-01-2020 Nieuws LUxoft wil levering connected vehicle oplossingen versnellen
23-10-2017 Nieuws Allego en Microsoft creëren Cloud Services Platform voor elektrisch laden
01-03-2019 Nieuws Automotive Cloud van Volkswagen en Microsoft naar next level
08-12-2017 Nieuws ALD en Microsoft partneren in slimme mobiliteitsoplossingen
11-10-2018 Nieuws Allego stemt laadgedrag van auto’s af op beschikbare groene stroom
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,12 seconden.