Nieuws  
 

BYD Europe en Connexxion hebben vandaag in Hilversum een contract ondertekend voor de levering van acht volledig elektrisch aangedreven BYD-bussen. De bussen zullen vanaf september 2017 ingezet worden in de stad Haarlem voor de concessie Haarlem-IJmond.

Elk van de acht bussen zal jaarlijks 80.000 tot 90.000 kilometer afleggen. Dit levert een enorme besparing op van schadelijke uitlaatgassen in vergelijking met bussen die door een dieselmotor worden aangedreven. De elektrische bussen van BYD zijn volledig emissievrij en produceren minder lawaai voor de omgeving dan bussen met een verbrandingsmotor. Bovendien liggen de operationele kosten aanzienlijk lager dankzij de gunstige energiekosten en efficiënte aandrijving.

De acht bussen die vanaf september worden afgeleverd, zijn de eerste volledig elektrische bussen besteld door Connexxion voor inzet in de concessie Haarlem-IJmond. Connexxion is het eerste openbaar vervoerbedrijf in Nederland dat grote stappen zet op het gebied van zero emission openbaar vervoer. Nadat Connexxion afgelopen maand in Eindhoven startte met een van de grootste zero emission concessies van Europa, volgt nu de inzet in Haarlem. In Haarlem-IJmond zal het wagenpark uiteindelijk voor een overgroot deel uit zero emission voertuigen bestaan, waarmee de CO2-uitstoot met 80% wordt teruggebracht.

BYD is ’s werelds grootste leverancier van full size volledig elektrische bussen. Wereldwijd zijn meer dan 10.000 bussen geproduceerd en operationeel. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam. BYD zal de service van de elektrische bussen van Connexxion de komende tien jaar verzorgen.

Isbrand Ho, managing director van BYD Europe: "Deze order van de Nederlandse dochteronderneming van een van Europa’s grootste openbaar vervoerbedrijven is zeer belangrijk voor ons. In de laatste weken van 2016 hebben we belangrijke orders aangekondigd van stadsbusbedrijven in het Verenigd Koninkrijk en Italië en binnenkort zal er nog meer goed nieuws onthuld worden. De elektrische busrevolutie is in volle gang en we zijn vereerd dat BYD deze leidt!"

Eric van Eijndhoven, managing director van Connexxion: "We zijn blij dat we met deze BYD-bussen een belangrijke stap zetten in het verduurzamen van het openbaar vervoer in deze regio. Deze elektrische bussen van BYD hebben zichzelf bewezen door de honderden miljoenen kilometers die ze wereldwijd al hebben afgelegd. We zijn er zeker van dat onze passagiers en omwonenden de stille elektrische bussen zullen waarderen als ze in de loop van dit jaar in dienst gaan."

Plaats op:
Datum: 12 januari 2017
Categorie: Elektrisch rijden, Openbaar Vervoer
Bron: BYD Europe
Gerelateerde artikelen  
22-05-2013 Nieuws ‘Utrecht krijgt schoonste OV-wagenpark van Nederland'
18-05-2016 Nieuws Dijksma wil Europees garantiefonds voor elektrische bussen
12-09-2016 Nieuws Londen bespaart jaarlijks 700 ton CO2-uitstoot
20-02-2018 Nieuws Nobina bestelt 14 elektrische 12-meter bussen van BYD
13-06-2019 Nieuws BYD presenteert vernieuwde 12 meter lange elektrische bus
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,07 seconden.