Nieuws  
 

Volgens Gartner rijden er in 2020 ruim 250 miljoen voertuigen rond die aangesloten zijn op het internet. Om de veiligheid van de inzittende te kunnen garanderen is een nauwe samenwerking nodig tussen de autobranche en de overige partijen die hierbij betrokken zijn, zoals verzekeraars, ontwikkelaars, analisten en de overheid. Deze partijen moeten nu al stappen gaan zetten om hun IT-systemen in een gezamenlijk ecosysteem te plaatsen, stelt datacenterdienstverlener Equinix.

Autoproducenten en autobezitters willen toegang tot alle informatie die ze nodig hebben, vanaf elke locatie en vanaf elk apparaat. “Het is niet alleen een kwestie van de tevredenheid van de gebruiker”, zegt Michiel Eielts, directeur Benelux van Equinix. “Het gaat over de veiligheid van de gebruiker. Wanneer data niet direct beschikbaar is en er dus niet adequaat gereageerd kan worden, dan gebeuren er ongelukken. De connectiviteit tussen alle betrokken partijen moet dan ook optimaal zijn en de IT-architecturen van autoproducenten moeten hierop inspelen.”

Oneindige mogelijkheden
Een toekomstige auto waarschuwt zijn bestuurder voor andere weggebruikers, zodat ongelukken worden voorkomen. Het kan defecte onderdelen opsporen en dit doorgeven aan de garage, zodat het desbetreffende onderdeel al besteld kan worden. Wanneer de auto autonoom gaat rijden, is het van levensbelang om alle systemen naadloos met elkaar te laten communiceren. Mei vorig jaar verongelukte er nog een 40-jarige automobilist in Florida nadat zijn auto - die op dat moment bestuurd werd door de ‘automatische piloot’ - zich in de zijkant van een passerende vrachtwagen boorde. Het was het eerste dodelijke ongeluk waarbij een zelfrijdende auto betrokken was. De automatische piloot kreeg niet door dat er een aanhanger aan de vrachtwagen zat, waardoor er niet werd geremd. Wanneer de verschillende partijen de data niet snel genoeg met elkaar delen, komen deze ongelukken veel vaker voor en zijn de gevolgen niet te overzien.

Eielts roept de autobranche dan ook op om te investeren in zijn IT-architectuur en deze zo in te richten dat de connectiviteit tussen alle betrokken partijen optimaal is. “Autoproducenten van de toekomst kunnen niet zonder een netwerk waarmee ze onderling verbonden raken met andere partijen, willen ze de concurrentieslag niet verliezen en de veiligheid van hun gebruikers kunnen garanderen.”

Plaats op:
Datum: 23 januari 2017
Categorie: Markt en onderzoek, Technologie & Innovatie
Bron: Equinix
Gerelateerde artikelen  
03-06-2019 Nieuws EU-landen en autofabrikanten delen informatie voor meer verkeersveiligheid
05-09-2016 Nieuws Cybersecurity is niet alleen een technische uitdaging
10-04-2017 Achtergrondartikelen De toekomst van autonoom rijden: safety first
13-04-2017 Nieuws KPMG toont aan dat autobranche opkomst connected car onderschat
07-02-2017 Nieuws Top 5 trends op het gebied van veiligheid in uw auto
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,08 seconden.