Nieuws  

Ford Motor Company heeft vandaag aangekondigd dat het in de komende vijf jaar 1 miljard dollar investeert in Argo AI, een specialist op het gebied van kunstmatige intelligentie. Het doel is de ontwikkeling van een virtueel besturingssysteem voor het autonoom rijdende automodel dat het concern in 2021 op de markt gaat brengen – en waarvoor het mogelijk licenties gaat verlenen aan andere bedrijven.Bij het door voormalige Google- en Uber-teamleiders opgerichte Argo AI werken ervaren robotica-experts en ingenieurs op het gebied van autonomie, zowel van Ford als van externe partijen.
Het team van experts op het gebied van robotica en kunstmatige intelligentie staat onder leiding van Argo AI oprichters Bryan Salesky (Chief Executive Officer) en Peter Rander (Chief Operating Officer). Beiden zijn afgestudeerd aan het Carnegie Mellon National Robotics Engineering Center en zijn voormalige leiders van de zelfrijdende auto-teams van respectievelijk Google en Uber.

“Het volgende decennium zal worden gekenmerkt door de autonomisatie van de auto. Autonoom rijdende auto’s zullen een grote impact hebben op de samenleving, zoals Ford’s lopende band dat 100 jaar geleden ook had”, aldus Ford President en CEO Mark Fields. “Ford stelt alles in het werk om naast een autofabrikant ook een mobiliteitsbedrijf te zijn. We zijn ervan overtuigd dat de investering in Argo AI bijzonder lonend zal zijn voor onze aandeelhouders. We versterken Ford’s leiderschap in het ontwikkelen van zelfrijdende auto’s en het introduceren van deze auto’s in de nabije toekomst. Ook wordt er technologie ontwikkeld die in de toekomst door middel van licenties aan andere bedrijven beschikbaar kan worden gesteld.”

Het huidige team dat Ford’s virtuele bestuurderssysteem ontwikkelt – de machinaal lerende software, dat functioneert als hetbrein van autonoom rijdende auto’s – zal ook toegang krijgen tot de robotica-expertise van Argo AI. Dit innovatieve samenwerkingsverband is opgezet voor de ontwikkeling van een virtueel besturingssysteem voor Ford’s zelfrijdende auto’s van SAE-niveau 4. Ford behoudt de leiding over de ontwikkeling van dit hardware platform voor autonoom rijdende auto’s, alsmede op het gebied van systeemintegratie, fabricage, exterieur- en interieurdesign en regelgevingsaspecten.

Argo AI zal de krachten bundelen met Ford’s afdeling waar software wordt ontwikkeld voor autonoom rijdende auto’s, met als doel om bij te dragen aan de commercialisering van zelfrijdende auto’s. De flexibiliteit van Argo AI en de schaalvoordelen van Ford zorgen er samen voor dat de sterke eigenschappen van een technologie-startup worden gecombineerd met de knowhow en ervaring van het toonaangevende ontwikkelingsprogramma voor autonome auto’s van de autofabrikant.

Plaats op:
Datum: 14 februari 2017
Bron: Ford Nederland B.V.
Gerelateerde artikelen  
03-02-2017 Nieuws Daimler en Uber gaan samenwerken aan meer autonome auto’s
24-03-2016 Nieuws Ford Smart Mobility - van autofabrikant naar mobiliteitsbedrijf
23-10-2018 Nieuws Hyundai breidt investeringen in kunstmatige intelligentie verder uit
18-03-2016 Nieuws Maarten Sierhuis: de drijvende kracht achter de zelfrijdende auto
11-02-2016 Nieuws Ford toont de nieuwste Ford Smart Mobility ontwikkelingen
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,09 seconden.