Nieuws  
( * ) Verplichte Velden
U kunt een bekende attenderen op het artikel. Geef het e-mailadres op van degene aan wie u de link wilt sturen. Daarbij kunt u, als u dat wilt, een commentaar schrijven.
E-mailadres van geadresseerde:*
Uw e-mailadres:*
Commentaar:
Verificatie:*
Geef de code van de afbeelding in exact zoals weergegeven. De code is niet hoofdlettergevoelig en kan geen nul bevatten.
 

De plug-in hybrid Mercedes-Benz E 350 e heeft de audit van de TÜV voor een milieucertificaat succesvol doorstaan. Deze onderscheiding is gebaseerd op een levenscyclusanalyse waarbij de onafhankelijke specialisten van TÜV Süd (de Duitse technische inspectie-instantie) de milieu-impact van een personenauto gedurende de gehele levenscyclus uitgebreid analyseren.

De E 350 e onderscheidt zich met een NEDC-brandstofverbruik van 2,1 l/100 km (CO2-emissie gecombineerd: 49 g/km). Hij noteert naast uitstekende rijprestaties echter ook topscores op andere gebieden. Als onderdeel van een holistische analyse nemen de specialisten ook de CO2-emissies van het productie- en recyclingproces in hun berekeningen mee. Dit onderzoek geeft blijk van een CO2-emissiewaarde die zo’n 44 procent lager ligt dan die van zijn voorganger, de E 350 CGI met vergelijkbare prestaties en een conventionele motor. De analyse gaat daarbij uit van de gehele levenscyclus (met inachtneming van materiaalproductie, productie, een rijafstand van 250.000 kilometer op basis van officiële brandstofverbruikscijfers en recycling), waarbij het hybridemodel extern wordt opgeladen volgens de Europese energiemix. Wanneer dezelfde berekening wordt gemaakt op basis van het gebruik van hernieuwbare energie voor extern opladen, dan kunnen de CO2-emissies zelfs met 63 procent worden gereduceerd. Eenzelfde beeld laat het energieverbruik zien: de E 350 e verbruikt 31 c.q. 48 procent minder primaire energie gedurende alle fasen van zijn levenscyclus.
"De plug-in hybrid is een goed voorbeeld om te laten zien hoezeer een transparante analyse van een complete levenscyclus noodzakelijk is om de milieu-impact in zijn totaliteit aan te kunnen tonen en te evalueren”, aldus Anke Kleinschmit, Head of Research en Chief Environmental Officer van de Daimler Group. “Met deze analyses gaan we veel verder dan de wettelijke vereisten. Dit soort onderzoek biedt ons ook de mogelijkheid om te bewijzen dat het vanzelfsprekend hogere gebruik van resources in de productie wordt overgecompenseerd door de aanzienlijk betere ecologische balans tijdens het rijden, zodat de levenscyclusanalyse in z’n totaliteit wordt verbeterd.”

In de Mercedes-Benz E 350 e zorgt de combinatie van de 9G-TRONIC plug-in hybrid transmissie met de nieuwste generatie elektromotoren voor topwaarden op het gebied van brandstofverbruik, rijcomfort en dynamiek. De nieuwe elektronica heeft gezorgd voor een verdere toename in vermogen en koppel van de elektromotor, tot respectievelijk 65 kW/88 pk en 440 Nm. De E 350 e heeft een systeemvermogen van 210 kW/286 pk en een systeemkoppel van 550 Nm. Andere verbeteringen aan de intelligente bedieningsstrategie dragen eveneens bij aan de toegenomen efficiëntie. De Limousine is goed voor een emissievrije actieradius tot 33 km, afhankelijk van de rijstijl en omgevingscondities.

Plaats op:
Datum: 15 februari 2017
Bron: Mercedes-Benz Nederland B.V.
Gerelateerde artikelen  
23-08-2018 Nieuws Milieucertificaat voor nieuwe A-Klasse
13-03-2018 Nieuws Plug-in hybrids met dieseltechnologie
07-10-2019 Nieuws 5 vragen en antwoorden over elektrische auto’s
02-10-2017 Nieuws Volkswagen Group ambitieuzer in milieudoelen
18-04-2019 Nieuws Eerste steen van accufabriek Mercedes-Benz Cars
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,05 seconden.