Nieuws  
 

Occasions in Europa worden steeds duurder door de aanhoudende groeiende vraag naar tweedehandsauto’s. Gemiddeld steeg de Europese prijs van occasions met 7,3 procent. De prijs van tweedehandsauto’s in Nederland is procentueel gezien het hardst gestegen in 2016 met 9,8 procent. Tegelijkertijd blijft een occasion in Nederland opvallend genoeg wel het meest betaalbaar van Europa, met een gemiddelde prijs van 13.020 euro, tegenover het Europese gemiddelde van 15.894 euro.

Dit blijkt uit het jaarlijkse Europe Report van AutoScout24. Hierin worden vraag en aanbod van occasions in zeven Europese landen met elkaar vergeleken op basis van merk, type, prijs en kleur.

Occasions in Frankrijk het duurst, Nederland meest voordelig
Gemiddeld wordt er in Frankrijk het meeste geld voor een occasion betaald (€19.289), dit is 5,2 procent meer dan het jaar ervoor. Ook in Duitsland wordt diep in de buidel getast voor een tweedehandsauto, want gemiddeld betalen de Duitsers €18.309 voor een occasion, een stijging van 5,8 procent ten opzichte van een jaar eerder. Opvallend is dus dat de occasionprijzen in Nederland procentueel gezien het meest zijn gestegen (9,8%), maar dat Nederland nog wel het voordeligste occasionland is van Europa.

Nieuw in de ranking: Ford
Vraag merkenIn het Europe Report kijkt AutoScout24 naar populaire automerken. Dan valt op dat auto’s van Duitse makelij de ranking ook dit jaar blijven aanvoeren: BMW, Mercedes-Benz, Audi en Volkswagen zijn favoriet. Op nummer vijf kunnen we een nieuwkomer verwelkomen: namelijk het van origine Amerikaanse merk Ford.

Jurgen Vugts, Managing Director van AutoScout24.nl: “Duitse merken domineren de Europese ranking, maar als we inzoomen op landen afzonderlijk dan zien we wel een iets ander beeld. Duitse auto’s zijn, zeker in Duitsland, veruit favoriet, maar Fransen kiezen iets vaker voor hun eigen Peugeot of Renault en Italianen blijven toch ook wel gehecht aan hun eigen Fiat.”

BMW 3-serie opnieuw populairste occasionmodel
Niet alleen automerken worden onder de loep genomen, ook wordt er gekeken in welke modellen Europeanen het liefst rondrijden. Voor het negende jaar op rij is de BMW 3-serie de meest gezochte occasion op AutoScout24. Ook de Volkswagen Golf is populair in heel Europa; zo is de Golf in Italië en Nederland het meest gezochte occasionmodel en in België, Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk staat de Golf op twee. Dit is de top vijf populairste modellen in Europa:

  1.     BMW 3-serie
  2.     Volkswagen Golf
  3.     BMW 5-serie
  4.     Audi A4
  5.     Mercedes-Benz C-klasse

Vugts: “We zien dus dat grotere en luxere auto’s steeds meer in zwang komen. Neem de populaire modellen Mercedes-Benz C-Klasse en Audi A4, deze zijn dan ook direct flink in prijs gestegen. Zo betaalden consumenten voor een Audi A4 gemiddeld 9,6 procent meer dan een jaar eerder en voor een C-klasse moest zelfs gemiddeld 11,2 procent meer op tafel worden gelegd.”

Zwart nog steeds geliefd, wit is opkomend
Zwart is steevast de meest populaire kleur; 28,7 procent van de Europeanen zoekt naar deze kleur, gevolgd door grijs (18,3%), wit (14,6%), zilver (12,1%) en blauw (11,7%). De kleur wit is vergeleken met het jaar ervoor één plaats gestegen en het is dus mogelijk dat de Europese autowegen dit jaar iets vaker wit kleuren. Autobezitters met een rode auto kunnen deze waarschijnlijk het beste kwijt aan een Fransman of een Nederlander, aangezien daar de meeste vraag is naar deze kleur (respectievelijk 5,1% en 5,6%).

Plaats op:
Datum: 21 februari 2017
Categorie: Markt en onderzoek, Remarketing / Occasions
Bron: AutoScout24
Gerelateerde artikelen  
11-04-2019 Nieuws Zwart wederom favoriete carrosseriekleur
25-01-2018 Nieuws Duitse occasions populair in Europa
04-08-2016 Nieuws Vraag naar occasions met 48 procent gestegen
24-12-2018 Nieuws Top 10 populairste occasions 2018
09-10-2017 Nieuws Kleine occasions blijven populair
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,13 seconden.