Nieuws  
 

Audi wordt in Australië voor de rechtbank gesleept door de Australische consumentenbond ACCC. Ze hebben een klacht ingediend wegens 'gerotzooi' met emissiewaarden. Audi moet zich komen verantwoorden.

De ACCC ondernam al eerder stappen in de automotive industrie toen ze in september Volkswagen aanklaagde. Nu zijn ook Audi en dochterbedrijf Audi Australia aan de beurt. Volkswagen wordt overigens ook bij de aanklacht betrokken. Volgens de Australian Competition and Consumer Commission (ACCC) heeft de Duitse automaker van 2011 tot 2015 consumenten misleid over de uitstoot van dieselauto’s. Rod Sims, voorzitter van de ACCC, stelt dat er een overtreding is begaan van de Australische wetgeving omdat Audi sjoemelsoftware heeft geïnstalleerd.

Eerder werd er ook al door andere partijen een klacht ingediend tegen Volkswagen. Verschillende advocatenfirma’s handelden uit naam van een paar eigenaren van Volkswagens.  Voor Volkswagen is dit een slecht moment. Afgelopen week hebben ze hun eerste prototype van de zelfrijdende auto gepresenteerd om onder andere de crisis omtrent het uitstootschandaal achter zich te kunnen laten. Het plan is om miljarden te investeren in auto’s die zonder behulp van een bestuurder kunnen rijden. De auto rijdt voor 100% op elektriciteit en heeft geen stuur, pedalen of dashboard. Toch lijkt het erop dat de nieuwe aanklaag voor een vervelend staartje van het uitstootschandaal gaat zorgen…

Floris van der Berg

Plaats op:
Datum: 13 maart 2017
Categorie: Blog
Gerelateerde artikelen  
28-11-2017 Nieuws ACM beboet Volkswagen voor misleiding bij dieselaffaire
22-12-2009 Nieuws Volkswagen Group voorop met Euro 5-modellen
19-12-2016 Nieuws ACM start onderzoek naar Volkswagen
01-07-2010 Nieuws ALD komt met top10 populairste leaseautos
26-07-2018 Nieuws Volkswagen populair onder autodieven
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,01 seconden.