Nieuws  
 

NewMotion is een van de preferred partners van de nieuwe Opel Ampera-e. Dit maakt de aanbieder van slimme laadoplossingen vandaag bekend. Dit betekent dat toekomstige bestuurders van de Ampera-e bij elke Opel-dealer direct een slimme laadpaal van NewMotion kunnen aanschaffen. Deze week werd de nieuwe Opel Ampera-e inclusief laadoplossing van NewMotion gepresenteerd in Utrecht.

NewMotion en Opel werkte de afgelopen zes jaar intensief samen bij het opladen van duizenden Opel Ampera’s en breiden deze succesvolle samenwerking uit met de nieuwe Opel Ampera-e.
 
Sytse Zuidema, CEO van NewMotion: “Nederland is internationaal koploper op het gebied van elektrisch rijden en slimme laadoplossingen. Onze technologie en oplossingen krijgen ook steeds meer voet aan de grond in het buitenland. Het feit dat een internationale autoproducent van het kaliber Opel onze oplossingen aanbiedt, betekent dat NewMotion erin slaagt gebruikers gemakkelijk en simpele toegang te geven tot laadpunten. De uitbreiding van de samenwerking met Opel bewijst dat we op de goede weg zitten en elektrisch rijden geen toekomstmuziek is, maar de nieuwe norm.”

Bert Klerk, voorzitter van het Formule E-Team (FET), een publiek-private samenwerking tussen het bedrijfsleven, kennisinstellingen en de overheid ter bevordering van de ontwikkelingen rond elektrisch vervoer, licht het belang toe van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van e-mobility: “We hebben een versnelde transitie naar emissievrije mobiliteit nodig om aan de afgesproken klimaatdoelstellingen van Parijs te voldoen. Dit draagt bij aan een schoner milieu en het creëert ook groene groei. Nu moet de consument nog worden aangemoedigd om over te stappen naar elektrisch rijden. Toegang tot gemakkelijk, eenvoudig opladen en betaalbare modellen speelt hierbij een sleutelrol."

De Rijksoverheid wil Nederland profileren als koploper op het gebied van elektrisch vervoer en kansen voor groene groei benutten. Het Formule E-Team (FET) is door het Rijk enkele jaren geleden ingesteld om de ontwikkelingen rond elektrisch vervoer te bevorderen, en is een publiek-private samenwerking tussen het bedrijfsleven, kennisinstellingen en de overheid en kent een grote diversiteit aan leden. Het FET zorgt ervoor dat elektrisch rijden zich in Nederland verder ontwikkelt en aansluit bij ontwikkelingen in het buitenland en bij kansen voor groene groei. In 2020 willen het kabinet en de marktpartijen in Nederland 200.000 elektrische voertuigen op de weg hebben. Streven van de markt is om in 2050 ieder personenvoertuig een elektrische aandrijflijn te laten hebben.

Plaats op:
Datum: 23 maart 2017
Categorie: Elektrisch rijden
Bron: New Motion
Gerelateerde artikelen  
07-09-2017 Nieuws Partnership NewMotion en Opel gaat nieuwe fase in
14-03-2019 Nieuws NewMotion netwerk bestaat nu uit meer dan 100.000 laadpunten
30-05-2018 Nieuws NewMotion breidt verder uit in Europa
22-05-2019 Nieuws NewMotion en Groupe Renault worden partners
20-08-2010 Nieuws Maurits van Oranje elektrisch naar SAIL
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,1 seconden.