Nieuws  
 

De drie beste teams van de SpaceX Hyperloop Pod Competition hebben het Dassault Systèmes 3DEXPERIENCE-platform gebruikt om hun supersnelle transportcapsule te ontwerpen en ontwikkelen. Het hyperloopteam van de TU Delft won de prestigieuze wedstrijd. De studenten van de Technische Universität München en het Massachusetts Institute of Technology werden respectievelijk tweede en derde.
 
De virtuele applicaties van Dassault Systèmes worden in de industrie al jaren gebruikt voor het bedenken en ontwikkelen van innovatieve ruimtevaartuigen, vliegtuigen, voertuigen en schepen. Van het eerste vliegtuig dat op zonne-energie de wereld rond kan vliegen zonder brandstof tot zelfrijdende elektrische voertuigen en technologisch geavanceerde boten .
 
Complexe vraagstukken
De technologie stelde tientallen studenten, verdeeld over 27 teams, in staat om samen met hun teamgenoten het ontwerp van de transportcapsules te perfectioneren, complexe technische vraagstukken op te lossen en de prestaties te simuleren. Zo konden ze eigenschappen introduceren die hun capsule onderscheidden van de concurrentie.
 
De studenten van de TU Delft werden eerste door het winnen van de design- en constructieprijs.Met het 3DEXPERIENCE-cloudplatform ontwierpen zij een transportcapsule die met een gewicht van 149 kilo, minimale luchtweerstand en een foutbestendig remsysteem snelheden van meer dan 1.200 kilometer per uur kan bereiken. Het team van de Technische Universität München, dat CATIA-applicaties gebruikte, eindigde op de tweede plaats en sleepte de award voor de snelste capsule in de wacht. De studenten van het Massachusetts Institute of Technology, die gebruikmaakten van SOLIDWORKS-applicaties, werden derde en wonnen de prijs voor veiligheid en betrouwbaarheid.
 
Werkend prototype
Het hyperloopconcept, een futuristisch transportsysteem waarbij een capsule op hoge snelheden door een buis schiet, is in potentie een veiliger, sneller, goedkoper en duurzamer alternatief voor bestaande transportmiddelen. De Hyperloop Pod Competition is een idee van Elon Musk en SpaceX. Met de wedstrijd willen zij de ontwikkeling van een volledig werkend hyperloop-prototype versnellen en innovaties door studenten stimuleren.
 
Duurzame innovaties
Ruim vijf miljoen studenten op 40.000 academische instellingen maken momenteel gebruik van de virtuele applicaties van Dassault Systèmes om zich voor te bereiden op hun carrières in de wetenschap, technologie, techniek en wiskunde. Vakgebieden die cruciaal zijn voor het creëren van duurzame innovaties.

Plaats op:
Datum: 7 april 2017
Bron: Dassault Systèmes
Gerelateerde artikelen  
27-06-2019 Nieuws Hyperloop en luchttaxi's bepalen in 2030 het straatbeeld
18-07-2016 Nieuws Eerste elektrische racewagen met Dassault Systèmes
17-01-2019 Nieuws Dassault Systèmes en Cognata ontwikkelen autonome voertuigen
13-11-2019 Nieuws Volledig elektrisch vliegtuig voor korte afstanden
14-01-2016 Nieuws Faraday Future ontwikkelt nieuwe elektrische auto
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,07 seconden.