Nieuws  
( * ) Verplichte Velden
U kunt een bekende attenderen op het artikel. Geef het e-mailadres op van degene aan wie u de link wilt sturen. Daarbij kunt u, als u dat wilt, een commentaar schrijven.
E-mailadres van geadresseerde:*
Uw e-mailadres:*
Commentaar:
Verificatie:*
Geef de code van de afbeelding in exact zoals weergegeven. De code is niet hoofdlettergevoelig en kan geen nul bevatten.
 

In het eerste kwartaal van 2017 is het aantal Amsterdamse ritten van car2go, marktleider op het gebied van free-floating carsharing, gestegen met 24 procent in vergelijking met hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Ook het aantal members is gestegen met 27 procent. Momenteel heeft car2go 45.400 members in Amsterdam. De groei in gebruik is in heel Europa te zien: het totale aantal ritten van de veertien Europese steden waar car2go actief is, steeg het eerste kwartaal met 23 procent naar 6,2 miljoen ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2016.

car2go deed onderzoek* naar de redenen voor het gebruik van een deelauto onder Europese members. De ritten variëren van dagelijks woon-werkverkeer tot het doen van boodschappen, maar de meeste Europese members gebruiken car2go voor vrijetijdsbesteding. Amsterdammers spannen hiermee de kroon: 73 procent van de members gebruikt de deelauto voor bijvoorbeeld een bezoek aan een restaurant of bioscoop.

Verder blijkt uit het onderzoek dat:

  • Ook in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen het grootste deel van de members de deelauto gebruikt voor vrijetijdsbesteding (53%).
  • Rome het grootste aantal members (35%) heeft dat een car2go gebruikt voor woon-werkverkeer. In München gebruikt een op de vijf members de car2go voor werk.
  • In Düsseldorf en Keulen bijna eenderde de car2go vaak voor privé-afspraken gebruikt, zoals een doktersafspraak.
  • In Frankfurt de car2go voornamelijk wordt gebruikt voor kleine klusjes, zoals boodschappen doen.
  • Ondanks dat Milaan de fashion hoofdstad is, slechts veertien procent van de members een deelauto gebruikt voor shoppen.

In Europa heeft car2go ruim 1,3 miljoen members op veertien verschillende locaties. "Deze steden zijn zo divers en de mensen zijn zo verschillend, en dat is te zien in de manier waarop ze een deelauto gebruiken”, zegt Olivier Reppert, CEO van car2go. “Ze hebben echter allemaal iets gemeen: ze wonen in een stad waar inwoners niet per se een eigen auto hoeven te hebben, maar wel een tot hun beschikking willen hebben, wanneer ze deze nodig hebben.”

Plaats op:
Datum: 14 april 2017
Bron: car
Gerelateerde artikelen  
11-01-2018 Nieuws Forse groei Car2go
12-12-2017 Nieuws Autodelen in de lift
30-03-2017 Nieuws Autodelen in Europa groeit
23-08-2018 Nieuws Autodelen ook tijdens vakantie in trek bij Nederlanders
05-02-2018 Nieuws Autodelen groeit steeds sneller
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,04 seconden.