Nieuws  
 

Het is geen geheim dat voor veel organisaties mobiliteit het overgrote deel van de CO2-uitstoot beslaat. Autokilometers hebben hier een behoorlijk aandeel in. MN, de winnaar van het Low Car Diet dit voorjaar, heeft zich onder andere op dit vlak onderscheiden. Mede door 41% minder met de auto te reizen heeft MN een verbetering gemaakt van 35% ten opzichte van voor de campagne.

Met 63 deelnemers is pensioenfonds MN de grote winnaar geworden van de Low Car Diet 2017 voorjaarseditie. Van 27 maart t/m 21 april heeft MN samen met 13 andere organisaties zoveel mogelijk anders gereisd. Waarom? “Mobiliteit is een derde van onze CO2-voetafdruk”, zegt teamcaptain Darinka Krul. “Het Low Car Diet is voor ons een stap in het bewustwordingsproces dat dit minder moet worden. Ik merk dat het gesprek over mobiliteit op deze manier op tafel komt.”

10 keer naar Parijs vliegen
Voor veel andere organisaties werkt het Low Car Diet ook als een dergelijk activerende campagne. De top vijf organisaties van deze editie – MN, Over Morgen, de ZZP-groep, NN en Arcadis – doen o.a. om deze reden mee aan de campagne. Ook zijn de CO2-prestatieladder en ISO (Internationale Organisatie voor Standaardisatie) 14001 en 26000 goede drijfveren voor deelname. Samen bespaarden alle deelnemers zo 30.5 ton CO2.
 
Ook werden er door alle organisaties samen 43% minder autokilometers gemaakt. Winnaar MN maakte 41% minder kilometers, wat een verdienste is gezien de deelnemers al relatief schoon reisden voor de wedstrijd. Verder heeft het bedrijf 1.3 ton CO2 bespaard; dit is ongeveer 10 keer niet naar Parijs vliegen. Over het algemeen heeft MN een verbetering van 35% doorgemaakt, wat samen met de andere indicatoren geleid heeft tot de hoofdprijs. Donderdag is deze prijs – een mobiliteitsworkshop in de Kantoor Karavaan – aan hen uitgereikt bij NN in Den Haag.

Jaarprogramma 'Anders Reizen'
Om anders reizen een vaste plek binnen de organisatie te geven biedt initiatiefnemer De Reisbeweging nu ook een Low Car Diet-jaarprogramma aan. Dit houdt in dat er wordt deelgenomen aan twee Low Car Diet edities, plus een workshop, om de gedragsverandering binnen de organisatie zo goed mogelijk te cultiveren.
 
Waarom organisaties hieraan deel moeten nemen? Directeur Naard Hermans: “Omdat gedragsverandering noodzakelijk is voor anders reizen. Het Low Car Diet is een bewezen methode om structureel anders te gaan reizen en daarmee ook geld te besparen.” Om Nederland leefbaar en bereikbaar te houden is een stap in deze richting nodig volgens Hermans. “En als het liefst met zoveel mogelijk mensen. Daarom gaan we binnenkort het Low Car Diet ook in wijken houden, waar we hopelijk met honderden deelnemers anders gaan reizen!”

De najaarseditie van het Low Car Diet vindt plaats van 18 september t/m 13 oktober 2017.

Plaats op:
Datum: 11 mei 2017
Bron: Low Car Diet
Gerelateerde artikelen  
13-11-2017 Nieuws Meer dan 30 ton CO2-uitstoot bespaard door Low Car Diet
24-03-2017 Nieuws Zevende editie Low Car Diet van start
18-11-2016 Nieuws Inhaalslag klimaatdoelen met een landelijk Low Car Diet
06-06-2016 Nieuws Low Car Diet levert recordaantal fietskilometers op
26-04-2018 Nieuws Leasemaatschappijen ondersteunen Low Car Diet
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,22 seconden.