Nieuws  
 

Een geautomatiseerd fietssysteem bij station Meijersplein, een deelautosysteem dat een deal sluit met een grote energiemaatschappij, sensoren onder de Erasmusbrug, taxichauffeurs die op Centraal Station weten of en waar vrije parkeerplaatsen zijn en speciale brievenbussen in Kralingen voor pakketten. En dat zijn er nog maar vijf. Zes maanden kregen de startups de kans om hun product/dienst te testen in de Rotterdamse omgeving. Ze haalden 2 miljoen euro vanuit investeerders op en kunnen nu op eigen kracht verder. Prins Constantijn van Oranje, startup ambassadeur: "Testen of een oplossing werkt en aanslaat bij gebruikers is essentieel voor startups.  Programma's als Rotterdam Mobility Lab maken het testen mogelijk in de publieke ruimte. Dit soort programma's zou je moeten opschalen en ook in andere steden moeten uitrollen." Dit initiatief van De Verkeersonderneming krijgt een vervolg.

Op 31 mei jl. kregen de startups voor de laatste keer vanuit De Verkeersonderneming het podium om zich te laten zien. En met succes. Fietsdock werd ter plekke door gemeente Schiedam uitgenodigd om te komen praten, Mypo tekende een overeenkomst met een investeerder voor een half miljoen euro en Burton toonde interesse in het deelautosysteem van Hoppa.

Rotterdam Mobility Lab
De Verkeersonderneming startte Rotterdam Mobility Lab om startups op het gebied van bereikbaarheid en mobiliteit een kans te geven om zich te ontwikkelen. Roger Demkes, directeur van De Verkeersonderneming: “Samen met onze partners hebben we de startups de afgelopen zes maanden de mogelijkheid gegeven een sprong vooruit te maken. Het is fantastisch dat er maar liefst acht startups zijn die een succesvolle testfase hebben gehad, investeerders hebben gevonden en nu op eigen kracht verder kunnen.”

In juli 2016 nodigde De Verkeersonderneming startups uit zich in te schrijven. Meer dan veertig startups schreven zich in. De beste tien werden geselecteerd en kregen een half jaar de tijd om zich te bewijzen.

Het resultaat van de startups

Fietsdock (geautomatiseerd fietsparkeren)
Vanaf 12 juni kunnen fietsers op station Meijersplein hun (elektrische) fiets kwijt in een volledig geautomatiseerd systeem. Fietsdock heeft 64 plaatsen beschikbaar en test met deze pilot het systeem in de praktijk.

Hoppa (autodeeloplossing, zonder overhandiging van sleutel)
Bedrijven in het Groothandelsgebouw maken al gebruik van Hoppa. Recentelijk sloten ze een deal met de Nederlandse Energie Maatschappij. Met het Hoppasysteem kan de deelauto door middel van een app worden geopend.

SD Insights (online rijtraining voor rijgedrag chauffeurs)
Dertig vrachtwagens van transportbedrijf Zwatra en 25 bestelbusjes van PostNL zijn uitgerust met het systeem van SD Insights. Daarnaast sloten ze een overeenkomst met rijopleider Nederveen. Dit systeem geeft inzicht in het rijgedrag van chauffeurs en maakt hen op deze manier bewuster van de eigen rijstijl.

Parkeagle (app+ sensoren voor vrije parkeerplaatsen)
Taxichauffeurs op Rotterdam Centraal Station maken er binnenkort gebruik van. En ook het Havenbedrijf Rotterdam gaat Parkeagle inzetten op het RDM terrein. Met deze app is direct inzichtelijk waar vrije parkeerplaatsen zijn.Plaats op:
Datum: 1 juni 2017
Bron: De Verkeersonderneming
Gerelateerde artikelen  
15-01-2019 Nieuws Mobility Lab editie drie zoekt startups
10-01-2020 Nieuws Mobiliteitsconcepten testen in de praktijk
25-10-2017 Nieuws Zestien startups verder in Mobility Lab
18-11-2019 Nieuws Derde editie Mobility Lab wederom een succes
26-03-2019 Nieuws Veertien startups door in Mobility Lab
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,07 seconden.