Nieuws  
 

BlackBerry helpt autofabrikanten bij het beveiligen van connected voertuigen met de lancering van QNX® Hypervisor 2.0. Met de hypervisor, software die het mogelijk maakt virtuele servers te beheren, focust BlackBerry zich op de beveiliging en veiligheid van een nieuwe generatie connected en zelfrijdende voertuigen. De real-time Type 1 Hypervisor, gebaseerd op BlackBerry’s geavanceerde besturingssysteem QNX SDP 7.0, stelt ontwikkelaars in staat om veiligheidskritische systemen binnen het voertuig te isoleren van andere systemen.

BlackBerry’s QNX Hypervisor 2.0 maakt virtuele softwarecontainers aan. Dit zorgt ervoor dat een beveiligingslek of crash in het ene systeem geen impact kan hebben op andere systemen binnen een voertuig, doordat de systemen van elkaar worden gescheiden. Een voorbeeld is de virtuele cockpit, die gebruikmaakt van een System on a Chip (SoC). Dit houdt in dat het infotainmentsysteem en het digital instrument cluster, waaronder bijvoorbeeld de snelheids- en benzinemeter vallen, door een besturingssysteem worden aangestuurd. QNX Hypervisor 2.0 zorgt ervoor dat de systemen gescheiden van elkaar kunnen draaien. Zodra het infotainmentsysteem crasht, heeft dit geen invloed op de veiligheidskritische systemen, zoals de snelheidsmeter.

Qualcomm
Chipmaker Qualcomm past BlackBerry’s QNX Hypervisor 2.0 toe in zijn digitale cockpitoplossingen, zo laat BlackBerry weten. Door de hypervisor van BlackBerry te combineren met de high-performance compute- en connectivitiy opties van Qualcomm® Snapdragon™ 820Am automotive platform, kunnen ontwikkelaars veilig het infotainmentsysteem met het instrumentcluster integreren middels dezelfde SoC.   


Plaats op:
Datum: 8 juni 2017
Categorie: Technologie & Innovatie
Bron: BackBerry
Gerelateerde artikelen  
25-06-2018 Nieuws BlackBerry maakt veilig gebruik van BYTON’s in-car tools mogelijk
06-01-2017 Nieuws BlackBerry QNX softwareplatform voor zelfrijdende auto
16-09-2019 Nieuws Geïntegreerd HMI-platform voor auto’s van DENSO en BlackBerry
04-01-2018 Nieuws BlackBerry en Baidu willen ontwikkeling zelfrijdende voertuigen versnellen
06-01-2020 Nieuws BlackBerry toont nieuwe ADAS en autonome rijoplossingen
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,06 seconden.