Nieuws  
 

Slim laden, snel uitbreiden van het aantal laadpalen en een rustig beeld in de straat behouden. Dat zijn enkele bijzonderheden van de vier nieuwe laadpleinen in ‘s-Hertogenbosch. Op 22 juni opende gemeente ‘s-Hertogenbosch, samen met Enpuls (onderdeel van Enexis Groep) en Allego de laadpleinen, in Slot Haverleij in Engelen.

Innovatief aan de laadpleinen is de invoering van het ‘plug and play’-systeem, waarbij het aanvragen en plaatsen van een laadpaal binnen een week gerealiseerd is. Voorheen was dat enkele maanden. Ook het slim laden van de auto’s wordt, samen met de gebruikers, getest. Mede door de intensieve samenwerking met de bewoners in Slot Haverleij is de laadinfrastructuur klaar voor de verwachte groei van het elektrisch rijden.

Op vier binnenpleinen in Slot Haverleij zijn laadpleinen van elk twee laadpalen geplaatst. Om in te spelen op de groeiende vraag naar laadpalen zijn op deze pleinen alle voorbereidingen getroffen om het aantal bij toekomstige behoefte snel uit te breiden naar maximaal 48 laadpunten. Er is voldoende bekabeling aangelegd en een verkeersbesluit genomen voor alle toekomstige laadpalen.

Naast het ontwikkelen van de laadpleinen krijgt ook het ‘slim laden’ de aandacht. In verschillende fases wordt het efficiënt opladen van elektrische auto’s, oftewel ‘Smart Charging’, ingevoerd. In de huidige situatie laden auto’s tegelijkertijd op, vaak aan het eind van de dag. Dat betekent een hoge piek op het lokale netwerk. Met Smart Charging laden auto’s niet tegelijkertijd op, maar bepaalt het systeem wanneer de auto opgeladen wordt. Hierdoor kan de hoge piek in het lokale netwerk voorkomen worden.

Het ontwikkelen van zogenoemde laadpleinen is mede ontstaan door een innovatieve samenwerking tussen de gemeente ’s-Hertogenbosch, Enpuls (onderdeel van Enexis Groep) en laadpaalaanbieder Allego. Om te komen tot uitvoering van dit project in Slot Haverleij, is nauw samengewerkt met de Bestuursraad Engelen/Bokhoven en elektrisch rijders uit de buurt.

Plaats op:
Datum: 23 juni 2017
Categorie: Elektrisch rijden
Bron: Enpuls
Gerelateerde artikelen  
09-10-2017 Nieuws Allego opent in Mechelen eerste slimme laadpleinen
11-04-2017 Nieuws Arnhem heeft eerste publieke laadplein voor elektrische auto’s in Nederland …
30-01-2019 Nieuws Bijna 250 laadpalen op terreinen van Enexis Groep
02-11-2018 Nieuws Lokale veiling om overbelasting op het elektriciteitsnetwerk te voorkomen
21-02-2017 Nieuws Enpuls en Social Charging starten pilot voor delen laadpalen Enexis Groep
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,02 seconden.