Nieuws  

Steeds meer grote bedrijven besteden het wagenparkbeheer volledig uit aan de leasemaatschappij, zo stelt LeasePlan op basis van groeicijfers. Organisaties met grotere wagenparken stappen over van traditioneel leasen naar een dienst waarbij het volledige wagenparkbeheer wordt ge-outsourced, van het bestelproces tot het contact met de leaserijders zelf. Het animo voor deze leasevorm groeide de afgelopen jaren met gemiddeld 30% per jaar.
 
Volgens LeasePlan kijken veel grote organisaties bij het aangaan van een leasecontract voor hun personeel vooral sec naar de kosten voor het leasen van de specifieke auto. Daarbij gaan ze voorbij aan kosten die indirect met het wagenparkbeheer te maken hebben, zoals het aanvragen en vergelijken van offertes, het beoordelen van onderhoud- en schadeherstelaanvragen en bijvoorbeeld het verrekenen van eigen bijdragen op de payroll, zoals bijtelling, bekeuringen en eigen risico. Zeker bij grotere bedrijven zorgt het wagenparkbeheer voor veel extra werkzaamheden voor de verantwoordelijke werknemer(s). Naast eventuele wagenparkbeheerders, bemoeien ook HR-, inkoop-, finance-afdelingen en directies zich vaak met het beheer van de leasevloot.

Duidelijke trend
Daar komt nu steeds vaker verandering in. LeasePlan zag het aantal klanten voor haar dienst FleetPlan, waarbij de leasemaatschappij het volledige wagenpark van de klant overneemt, de afgelopen jaren met gemiddeld 30% per jaar stijgen. “We zien een duidelijke trend dat de grote corporates alle randwerkzaamheden van het leasen willen uitbesteden zodat zij zich kunnen focussen op hun kernactiviteiten,” vertelt Erik Henstra, managing director van LeasePlan Nederland. “Vanaf 50 auto’s zorgt het volledig uitbesteden van het wagenpark zelfs voor een lagere ‘total cost of ownership’, omdat wij het proces efficiënter in kunnen richten. We hebben het dan over een besparing van gemiddeld € 120 per voertuig per jaar*, dus dat kan met een groot wagenpark flink oplopen.”

Bijkomend voordeel voor klanten is volgens de leasemaatschappij dat alle auto’s op één achteraf-factuur komen te staan, met één vastgesteld bedrag (op basis van aantal auto’s x prijs per leasecategorie). “Dit zorgt er dus ook voor dat deze organisaties meer grip hebben op de kosten van hun wagenpark”, aldus Henstra. “Onze klanten vinden dat het grootste voordeel van deze dienst, naast het feit dat wij alle zorgen volledig uit handen nemen.”

Plaats op:
Datum: 4 juli 2017
Bron: LeasePlan Nederland B.V.
Gerelateerde artikelen  
12-04-2017 Nieuws Leasemaatschappij pakt kans op tweedehands leasemarkt
15-07-2013 Nieuws 50 dagen gratis leasen bij jarig LeasePlan
27-01-2011 Achtergrondartikelen FleetPlan: één factuur voor het hele wagenpark
09-03-2017 Nieuws Diesel zet daling in op Nederlandse leasemarkt
13-10-2011 Nieuws LeasePlan introduceert FleetPlan: één factuur voor hele park
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,06 seconden.