Nieuws  

Botsproeveninstituut Euro NCAP heeft de nieuwe Opel Insignia Grand Sport en Insignia Sports Tourer bekroond met de maximale veiligheidsscore van vijf sterren, zo blijkt uit de vandaag gepubliceerde testresultaten. De Insignia behaalde in alle veiligheidscategorieën – bescherming van volwassen, bescherming van kinderen, voetgangers en Safety Assist - de topscore van vijf sterren.Euro NCAP roemt vooral twee innovatieve veiligheidssystemen van de nieuwe Opel Insignia. Allereerst de actieve aluminium motorkap die zich bij een aanrijding in milliseconden in een hogere positie verplaatst, waardoor de afstand tussen de motorkap en harde motoronderdelen groter wordt. Dit komt de voetgangersveiligheid ten goede. “De werking van het systeem opereerde standvast met een verscheidenheid aan voetgangerspoppen en over een breed snelheidsbereik”, aldus het eindoordeel van Euro NCAP.

Ook over het verfijnde Automatic Emergency Braking, dat zowel voetgangers als voertuigen herkent, is Euro NCAP erg te spreken: “Het systeem werkt goed en presteert bij snelwegsnelheden uitstekend, waarbij ongelukken werden vermeden of verzacht.”

Peter Küspert, Managing Director Sales en Aftersales bij Opel: “De topscores van Euro NCAP tonen aan dat de individuele veiligheidscomponenten van de nieuwe Insignia een compleet systeem vormen. Maar optimale veiligheid is bij Opel niet alleen weggelegd voor het vlaggenschip. Ook de jongste leden van ons productportfolio, de Crossland X en Grandland X, bieden Front Collision Warning met Automatic Emergency Braking. Bij Opel willen we alle klanten de nieuwste veiligheidstechnieken bieden. Onze nieuwe merkslogan is niet voor niets ‘de toekomst is van iedereen’.”

Behalve de actieve motorkap en Automatic Emergency Braking maakt de Insignia ook indruk met andere state-of-the-art veiligheidssystemen. Geen enkele auto in deze klasse biedt zo’n breed scala aan intelligente voorzieningen als de nieuwe Insignia.

Plaats op:
Datum: 5 juli 2017
Bron: Opel Nederland
Gerelateerde artikelen  
22-03-2017 Nieuws Insignia van Opel voorzien van veel veiligheidssystemen
11-08-2017 Video Ad Vasen over de nieuwe Opel Insignia
12-01-2018 Nieuws Opel Crossland X veiligste auto in zijn segment
13-03-2019 Nieuws SEAT Tarraco noteert hoogste Euro NCAP-veiligheidsscore
15-08-2017 Nieuws Opel Insignia steeds populairder
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,07 seconden.