Nieuws  
( * ) Verplichte Velden
U kunt een bekende attenderen op het artikel. Geef het e-mailadres op van degene aan wie u de link wilt sturen. Daarbij kunt u, als u dat wilt, een commentaar schrijven.
E-mailadres van geadresseerde:*
Uw e-mailadres:*
Commentaar:
Verificatie:*
Geef de code van de afbeelding in exact zoals weergegeven. De code is niet hoofdlettergevoelig en kan geen nul bevatten.
 

De verkoop van de snelste Kia ooit – de gloednieuwe Kia Stinger – gaat in het vierde kwartaal van 2017 van start. Maar voordat de high-performance Gran Turismo in diverse Europese showrooms staat, ondergaan de prototypes nog intensieve tests op de befaamde Nürburgring. Daardoor kan de nieuwe Kia Stinger de performance, betrouwbaarheid en dynamische overtuigingskracht bieden die bij het Gran Turismo-design past. En bij Kia.

Elk prototype van de nieuwe Kia Stinger rijdt in totaal 480 rondjes over de Nürburgring Nordschleife, gelijk aan een afstand van in totaal 10.000 kilometer. Het circuit telt 73 bochten, een verschil van 300 meter tussen het hoogste en laagste punt en hellingen van wel 17 procent. De constante combinatie van intensieve acceleraties, sterke remacties, pittige bochten en diverse wegoppervlakken maken van de Nürburgring de ideale locatie voor het intensief testen van auto’s. Niet voor niets test Kia hier alle nieuwe modellen. Zo ook de nieuwe Stinger.

De wielophanging, het chassis, de aandrijflijn: alles wordt in de ‘Groene Hel’ tot het uiterste getest. De testprocedures van Kia leggen mogelijke slijtage aan de hele auto bloot, inclusief die van de aandrijflijn. Kia monitort continu de temperaturen van componenten als de uitlaat, de remmen en de transmissie zodat ze straks in productiemodellen te allen tijde optimale prestaties bieden onder de meest extreme omstandigheden.

Kia heeft veel aandacht besteed aan de remmen van de nieuwe Kia Stinger. Het R&D-team van Kia heeft in samenwerking met Brembo krachtige 18-inch stalen remschijven ontwikkeld die zelfs onder extreem hoge temperaturen van 800oCelsius maximale stopkracht bieden. Deze reminstallatie is tot het uiterste getest op de Nürburgring, op de Großglockner Hoogalpenstraat in Oostenrijk en op privétestterreinen in Noord-Duitsland en Oost-Spanje.

Een Stinger-prototype met dieselmotor heeft in totaal al 20.000 kilometer op de Nürburgring Nordschleife afgelegd. Het prototype had hier de vereiste 10.000 testkilometers al afgerond, maar vanwege extra ontwikkelingswerk aan het chassis moesten de engineers in een nieuwe serie ook de nieuwe componenten testen. Daarom werden nog eens 10.000 testkilometers extra afgelegd, met uiteindelijk een uitstekend resultaat.

Plaats op:
Datum: 19 juli 2017
Bron: Kia Nederland B.V.
Gerelateerde artikelen  
20-12-2018 Loopbaan Albert Biermann nieuwe Head of Research & Development bij Kia
22-02-2019 Nieuws De ID. R is de race-ambassadeur voor de toekomst van e-voertuigen
10-09-2018 Nieuws Lexus RC 300h: nog scherper en nog verfijnder
01-04-2010 Nieuws Nieuwe Dunlop SP QuattroMaxx – met Pininfarina design
21-09-2018 Nieuws Kia presenteert nieuwe Ceed GT
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1 seconden.