Nieuws  
 

Op 1 augustus is de pilot voor het hoogwaardig recyclen van autoglas met A.A.S. Allround Automotive Solutions (A.A.S.), VRN Logistiek B.V. (VRN) en Duurzaam Repareren van start gegaan. Met dit initiatief willen partijen het recyclingpercentage naar een hoger niveau tillen.

Vlakglas uit de bouw wordt al vele jaren hoogwaardig gerecycled, het recyclen van autoglas gebeurt  echter nog lang niet altijd. Het probleem zit hem in de logistieke uitdagingen. Voor een hoogwaardige recycling moet het glas naar België of Duitsland worden gebracht. In Nederland wordt het glas verwerkt als bouwafval, voor de vervaardiging van basaltblokken, of nog erger, verdwijnt bij het restafval. Het Autoglas Recycling Programma maakt hergebruik van autoglas ook voor schadeherstellers en glasherstellers mogelijk.

A.A.S. is de schadeherstelketen die vooruit loopt op duurzame initiatieven. Daarmee is A.A.S. de aangewezen partner in de pilot die onlangs is opgestart met het plaatsen van de eerste containers. De schadeherstelketen zal met alle 82 vestigingen deelnemen. Nicole Spenkelink, directeur A.A.S. laat weten: “Als A.A.S. halen we de kastanjes uit het vuur, door te kijken of de logistiek in de praktijk werkt en of deze voor ondernemers werkbaar is. We kunnen tijdens de pilot de kinderziekten eruit halen”. Na de pilot kunnen ook andere glasherstellers en schadeherstellers gebruik maken van een duurzaam, werkbaar en efficiënt Autoglas Recycling Programma.

De komende periode worden alle vestiging van de A.A.S. schadeherstelketen door VRN voorzien van een speciale glascontainer. Wanneer de glascontainer vol is, wordt deze door VRN geleegd en over de weg of per boot, naar België gebracht voor recycling. De A.A.S.- schadehersteller krijgt jaarlijks een certificaat van de door hem gerealiseerde CO2 reductie.

Angélica Gravendijk van Duurzaam Repareren: ”We zien vaak mooie initiatieven en ideeën, maar de kracht van groen is doen! A.A.S. en VRN hebben het mede mogelijk gemaakt dat we het nu echt in de praktijk brengen. Na de pilot is het voor alle certificaathouders van Duurzaam Repareren mogelijk om het autoglas voor hoogwaardige recycling aan te bieden. Het is natuurlijk een kwestie van verantwoordelijkheid nemen, maar het Autoglas Recycling Programma maakt dit mogelijk. En, mede door de collectiviteit, tegen zeer lage kosten.     

Plaats op:
Datum: 15 augustus 2017
Categorie: Schade / schadeherstel
Gerelateerde artikelen  
04-02-2013 Nieuws A.A.S schadeherstelbedrijven over op duurzaam repareren
30-05-2017 Nieuws KwikFit Autoglas lanceert vernieuwde online Booking Service
03-06-2013 Nieuws VHD alarmcentrale stuurt naar duurzame schadeherstellers
17-02-2012 Nieuws JAMES biedt klanten duurzaam repareren
13-11-2012 Nieuws Schadehersteller ASN Pouw duurzaam gecertificeerd
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,05 seconden.