Nieuws  
 

Toekomstige huurders van deltaWonen, kopers van een appartement in de nieuwe HSK 20 en werknemers van Rabobank IJsseldelta kunnen gebruikmaken van deelauto’s. DeltaWonen is samen met haar partners: Athlon, Rabobank IJsseldelta en BPD initiatiefnemer van dit plan.

DeltaWonen zoekt voor dit nieuwe appartementengebouw aan de Harm Smeenge Kade 20 in Zwolle naar huurders die geen parkeerplek nodig hebben voor een eigen auto. Evert Leideman, directeur-bestuurder van deltaWonen:“ Het delen van auto’s biedt meerwaarde voor onze huurders en draagt door efficiënt gebruik bij aan verlaging van kosten en een reductie van de CO2-uitstoot.“
    
Anders denken over mobiliteit
Het idee van ‘auto’s delen’, sluit goed aan bij de veranderende manier waarop mensen kijken naar mobiliteit en bezit: mensen hechten steeds meer waarde aan gebruik en minder aan bezit. Zo is het idee ontstaan om voertuigen flexibel in te zetten en te delen met een grotere groep. In het gebouw komen 26 huurappartementen en 39 koopappartementen. André ten Vergert, ontwikkelingsmanager van BPD: “ Ook kopers van een appartement zullen door de unieke ligging van deze appartementen, naar verwachting minder vaak een beroep doen op een auto. Immers: alle benodigde voorzieningen liggen hier op loopafstand.”

Car2Use: meerdere auto’s in verschillende klassen
Om het de bewoners van HSK20 en medewerkers van Rabobank extra makkelijk te maken, is gekozen voor Car2Use van Athlon. Hierbij levert Athlon verschillende auto’s tegen verschillende tarieven. Via een app in een afgeschermde omgeving kunnen gebruikers de deelauto’s boeken. Op het binnenterrein tussen Harm Smeenge Kade, Lijnbaan en Theodorahof zijn parkeerplaatsen gereserveerd voor deze deelauto’s. De plaatsen worden bovendien voorbereid met oplaadmogelijkheden voor 100% elektrische auto’s. Niels van den Hoogen, Commercieel Directeur Athlon: ”Om in te spelen op de deeleconomie heeft Athlon Car2Use ontwikkeld. Gebruikers kunnen met een eenvoudige app de Car2Use auto’s boeken en openen en kiezen uit verschillende auto’s.”

Zakelijk en privé gebruik worden gecombineerd
Ook Rabobank IJsseldelta heeft zich aangesloten bij dit initiatief. Zij brengt een aantal zakelijke deelauto’s in. In totaal kunnen ongeveer 87 bewoners een beroep doen op 5 auto’s bij de HSK20 en 2 auto’s bij de Rabobank. Omgekeerd kunnen de ruim 100 medewerkers van de Rabobank voor hun werk gebruikmaken van deze 7 auto’s. De verwachting is dat het combineerde gebruik door bewoners en werkenden ervoor zorgt dat de auto’s optimaal benut worden. “ Een mooi voorbeeld van samen slim en efficiënt gebruik maken van faciliteiten”, aldus Alexander van de Koevering directievoorzitter van Rabobank IJsseldelta.

Proefperiode van 4 jaar
Het gaat in eerste instantie om een proef voor een periode van 4 jaar. Uit de proef moet naar voren komen of dit initiatief de betreffende gebruikers aanspreekt en of er voldoende gebruik van wordt gemaakt. Na evaluatie wordt besloten over een eventueel vervolg.

Plaats op:
Datum: 21 augustus 2017
Gerelateerde artikelen  
06-09-2018 Nieuws Achmea kiest voor deelprincipe Car2Use
19-05-2017 Nieuws Amsterdam Science Park introduceert deelauto’s
07-12-2016 Achtergrondartikelen Is zakelijk autodelen interessant
26-11-2019 Nieuws OnzeAuto levert elektrische deelauto voor Magis Vastgoed woonlocaties
26-07-2013 Nieuws Rabobank Rotterdam deelt leaseauto's via SnappCar Business
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,11 seconden.