Nieuws  
 

Wie op zoek is naar een occasion of zelf de auto wil verkopen, pakt hoogstwaarschijnlijk zijn mobiele telefoon erbij. AutoScout24, de grootste online portal voor gebruikte en nieuwe auto’s in Nederland, ziet namelijk dat tegenwoordig 80 procent van hun online verkeer via mobiel komt. Zo komt 45 procent van de bezoekers via de app, 35 procent via de mobiele website en 20 procent via de desktop. De AutoScout24-app is inmiddels ruim 2.2 miljoen keer gedownload.

De afgelopen jaren is het mobiele verkeer op AutoScout24 exponentieel gegroeid. In 2015 kwam ruim de helft van de website- en appbezoekers via mobiel (58%) en in 2016 is dit aantal gestegen naar 75 procent. Dit jaar is het zelfs toegenomen naar 78 procent; een stijging van maar liefst 72 procent ten opzichte van 2015.

Jurgen Vugts, Managing Director van AutoScout24.nl licht toe: “Nu consumenten vrijwel overal internet tot hun beschikking hebben, wachten ze niet meer tot ze thuis achter hun computer zitten om een nieuwe auto te zoeken. Ze horen van een vriend over een bepaald model, zijn geïnteresseerd en willen meteen weten: wat is het aanbod en wat gaat dit mij kosten? Een trend die we een aantal jaren geleden al constateerden en met de jaren steeds sterker opkomt.”

Het is dan ook niet zo vreemd dat de AutoScout24-app inmiddels meer dan 2.2 miljoen keer is gedownload in Nederland en meer dan 20 miljoen keer in Europa. “We zien het hele jaar door een constant gebruik van onze website en app. Uiteraard hebben we te maken met seizoensinvloeden, waarbij het verkeer in de zomermaanden iets lager is dan in andere maanden. Daarnaast zien we bijvoorbeeld een daling als Nederlanders aan het avondmaal beginnen rond 18 uur en onlangs tijdens de finalewedstrijd van het EK-vrouwenvoetbal”, aldus Vugts.

Dat smartphones ook steeds betere foto’s maken is welbekend en dit blijkt ook uit het feit dat er steeds meer occasions met een smartphone online worden geplaatst op AutoScout24. Zo wordt ruim de helft van de online aangeboden occasions via mobiel (app en website) geplaatst en 44 procent via een desktop. Waar autoverkopers voorheen foto’s van hun auto met een fotocamera maakten en deze vervolgens op hun computer uploaden, kunnen foto’s nu direct via de smartphone eenvoudig en snel bij de online advertentie worden geplaatst.

Uit cijfers van AutoScout24 blijkt dat zondag de populairste dag van de week is om een auto online te koop te zetten. Gemiddeld wordt 1 op de 5 van de aangeboden auto’s op zondag online geplaatst. Vugts licht toe: “De reden hiervoor is dat consumenten in het weekend de tijd hebben om hun auto klaar te maken voor de verkoop. Op zaterdag wordt de auto gewassen, vervolgens worden er foto’s gemaakt op een neutrale plek en op zondag wordt de advertentie online geplaatst.”

Plaats op:
Datum: 29 augustus 2017
Categorie: Remarketing / Occasions
Bron: AutoScout24
Gerelateerde artikelen  
15-01-2019 Nieuws Occasionmarkt 2019: online en transparant
09-10-2017 Nieuws Kleine occasions blijven populair
25-02-2011 Nieuws Mobiel zoeken naar auto groeit explosief
04-08-2016 Nieuws Vraag naar occasions met 48 procent gestegen
11-01-2017 Nieuws Vraag naar occasions stijgt ook online
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,15 seconden.