Nieuws  
 

Veel bedrijven denken vandaag na over de vergroening van hun vloot of hebben hierin reeds eerste stappen ondernomen. Een handvol vernieuwers hebben deze transitie de laatste jaren reeds ingezet. Eén van hen deelt hun inzichten en ervaringen hierbij graag met u. Welke stappen werden doorlopen? Welke uitdagingen kwamen zij hierbij tegen en hoe pakten zij deze aan? Welke voordelen brengt de vergroening van hun vloot met zich mee, zowel intern als extern?

Laat u inspireren op dinsdag 24 oktober inspireren en deel zelf best practices voor een versnelde transitie naar EV in uw vloot: zowel met fleet owners als met marktaanbieders

Thema's die aan de orde komen zijn onder andere:
 
•    Keynote: Veel bedrijven denken vandaag na over de vergroening van hun vloot of hebben hierin reeds eerste stappen ondernomen. Een handvol vernieuwers hebben deze transitie de laatste jaren reeds ingezet. Eén van hen deelt hun inzichten en ervaringen hierbij graag met u. Welke stappen werden doorlopen? Welke uitdagingen kwamen zij hierbij tegen en hoe pakten zij deze aan? Welke voordelen brengt de vergroening van hun vloot met zich mee, zowel intern als extern?
•    Toelichting resultaten RFI Platform Elektrische Bedrijfswagens. Arthur Vijghen, The New Drive
•    Fleetowner panelgesprek: koplopers binnen en buiten het platform delen hun ervaringen

Thema 1: E-car policy
Wat zijn de onderdelen van een car policy voor elektrische auto’s? Hoe kan een policy rond opladen gevormd worden? Hoe maak ik de transitie van een traditionele car-policy naar een e-car-policy? Dit zijn vragen die iedere onderneming doorloopt bij het implementeren van elektrische wagens. In deze workshop delen deelnemers kennis en ervaringen over de inhoud van de e-car policy, en het proces hoe je er toe komt.

Thema 2: Laadinfrastructuur
Elektrische wagens gaan gepaard met het faciliteren van oplaadmogelijkheden: zowel thuis, onderweg als op het bedrijf. Welke oplaadmogelijkheden zijn mogelijk en/of noodzakelijk? Hoe worden laadpalen thuis fiscaal/juridisch bekeken? Hoe laadinfrastructuur flexibel uitbreiden in functie van de groei van elektrische wagens in het wagenpark? . Kortom: in deze workshop delen we kennis en ervaringen, tips en tricks over het opladen van elektrische bedrijfswagens.

Thema 3: EV-fiscaliteit en TCO
De business case van elektrische bedrijfswagens gaat vandaag hand in hand met de fiscaliteit en het denken in Total Cost of Ownership. Total Cost of Ownership (TCO), Real Cost of Ownership of Real Cost of Use zijn begrippen met meerdere interpretaties. Met welke kostencomponenten moet rekening gehouden worden afhankelijk van de wensen en noden? In deze workshop delen deelnemers kennis en ervaringen over de TCO van elektrische voertuigen en oplaadinfrastructuur, hoe de TCO de introductie van EV in bedrijven kan bespoedigen en hoe een transitie van leaseprijs naar TCO naar RCO geïmplementeerd kan worden in de E-car policy.

Klik hier voor meer informatie

Plaats op:
Datum: 20 september 2017
Categorie: Evenement
Gerelateerde artikelen  
07-03-2019 Nieuws Hoe reëel is een 100 procent elektrisch wagenpark?
24-02-2016 Nieuws Het Fleetmanagement event vernieuwd in 2016
20-05-2016 Achtergrondartikelen Allemaal aan de laadpaal in 2025
26-10-2009 Achtergrondartikelen Total cost of Ownership mobiliteit
04-12-2012 Nieuws ANWB start zoektocht naar elektrische autoverzekering
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,13 seconden.