Nieuws  
 

Mobike, aanbieder van deelfietsen, begint met een pilot in Rotterdam. Hierbij is gekozen voor een gefaseerde aanpak, waarbij in eerste instantie 150 fietsen worden geplaatst. Het doel van de pilot is om het gebruik van de hightech fietsen intensief te monitoren, op basis waarvan de opzet zoveel mogelijk kan worden afgestemd op de wensen van de gebruikers en andere belanghebbenden in Rotterdam.

Daarbij wordt gebruik gemaakt van hightech toepassingen. Met behulp van de Mobike app kunnen gebruikers eenvoudig de dichtstbijzijnde fiets vinden en daarnaast zijn alle fietsen voorzien van een slim slot dat je eenvoudig open ‘appt’ met je telefoon.

Ook zijn alle fietsen voorzien van een GPS tracker, waardoor op elk moment de locatie en de staat van de fiets kan worden gemonitord. Hiermee kan het Mobike straatteam ervoor zorgen dat verkeerd geparkeerde fietsen of kapotte fietsen snel worden verwijderd of verplaatst. Het streven is dat meer dan 95% van de Mobike fietsen in Rotterdam correct geparkeerd zijn en goedwerkend zijn.

Voor de lancering in Nederland heeft Mobike voor Rotterdam gekozen, vanwege het internationale en ondernemende karakter van de stad en de no-nonsense mentaliteit van de Rotterdammers. Daarnaast werkt Mobike goed samen met de gemeente en andere belanghebbenden, om rekening te houden met de verschillende belangen en de lokale wensen.

De officiële lancering van Mobike in Nederland vindt plaats op donderdag 9 november - Hofplein 20 in Rotterdam. Belangstellenden zijn vanaf 1700 uur van harte welkom om de Mobike fietsen te proberen en onder het genot van een drankje kennis te maken met Mobike. Onder andere Ronald Haverman van Mobike Nederland - tevens oprichter van de OV-fiets - zal aanwezig zijn om de pilot toe te lichten en eventuele vragen te beantwoorden.Plaats op:
Datum: 25 oktober 2017
Categorie: Openbaar Vervoer
Bron: Mobike
Gerelateerde artikelen  
29-03-2019 Nieuws Eerste Rotterdamse Fietsenbank geopend
11-07-2013 Nieuws Hertz lanceert ‘Park & Bike’
12-08-2010 Nieuws Zwolse forens mag e-fiets testen
12-06-2017 Nieuws Noordlease breidt privélease.nl uit met elektrische fietsen
03-02-2020 Nieuws Fietsnietje
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,01 seconden.