Nieuws  
 

In het paasweekend van 2018 vindt de eerste editie plaats van een nieuwe traditie in Nederland, de International Amsterdam Motor Show. Na een jarenlange afwezigheid van een (inter)nationale autoshow in Amsterdam kan Nederland weer uitkijken naar een automotive event in de hoofdstad. 

De initiatiefnemers leggen het accent op bijzondere auto’s die de harten sneller doen kloppen. Dus geen overzicht van complete modellengamma’s, maar een focus op de absolute pareltjes voor autoliefhebbers. Exclusiviteit is waar het allemaal om draait. Uit binnen- en buitenland worden bijzondere supercars verwacht en fraaie klassieke auto’s die hoogstzelden in Nederland getoond worden aan het publiek.
Zo kan reeds bevestigd worden dat naast de bijzondere Ferrari collectie met onder andere de one-off Pininfarina Rossa, ook de aanwezigheid van de Historische Auto Ren Club (HARC) tijdens de IAMS in RAI Amsterdam een feit is. De HARC was in 2015 een van de trekpleisters op klassiek gebied in de RAI. Zij komen terug in Amsterdam tijdens de IAMS en zullen een mooie presentatie neerzetten van historisch mobiel erfgoed met Toerwagens en ook Formule wagens.

Ook autosport & performance en aanverwante lifestyle en accessoire-merken krijgen een plek op de 30.000 vierkante meter beursvloer. Het juweliershuis Schaap en Citroen, het renommeerde adres voor juwelen en horloges in het topsegment, heeft haar deelname al bevestigd.

De IAMS is een initiatief van twee organisaties die hun sporen hebben verdiend in de automotive branche. Cars and Business is een businessclub voor ondernemers met een voorliefde voor exclusieve auto’s en is reeds vier jaar partner van de Vredestein Super Car Sunday in Assen en Zandvoort.                                                                
Cars and Business werkt hiervoor samen met 402 Automotive, niet geheel toevallig ook initiatiefnemer van de IAMS. 402 Automotive organiseert al ruim 20 jaar meer dan 20 autofestivals per jaar en verwelkomt jaarlijks meer dan 100.000 autoliefhebbers.

De eerste signalen zijn vanaf het begin zeer positief, zowel vanuit de automerken als vanuit de lifestylebranche. De IAMS vindt plaats in de karakteristieke Europahal (Hal 1) met aanleunende hallen 2 en 3 en hal 5. Op totaal 30.000 vierkante meter worden tienduizenden bezoekers getrakteerd op de mooiste droomauto’s, maar ook zal er aandacht zijn voor de opmars van de elektrische auto op een speciaal themaplein.
Voor de volumemerken die geen sportieve en exclusieve modellen voeren een prachtig podium om ook deel te nemen aan de eerste editie van International Amsterdam Motor Show.

Daarnaast worden diverse andere thematische invullingen verwacht voor een dynamisch karakter van de show met een hoofdrol voor het grote podium in de Europahal waar pronkstukken uit het heden, de toekomst en natuurlijk het beste uit ons automobiele erfgoed worden getoond.


Plaats op:
Datum: 5 december 2017
Bron: International Amsterdam Motor Show
Gerelateerde artikelen  
19-03-2018 Nieuws International Amsterdam Motor Show in de RAI
18-01-2019 Nieuws International Amsterdam Motor Show in de RAI krijgt vervolg
25-02-2013 Nieuws Hoge waarderingen voor Vredestein zomerbanden
26-03-2010 Nieuws Tesla Roadster te leasen voor de prijs van een Audi A4
19-06-2008 Nieuws Aanbesteding leasing 86 voertuigen
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,09 seconden.