Nieuws  
 

BlackBerry en Qualcomm Technologiesgaan een strategische samenwerking aan. Met deze samenwerking willen beide bedrijven geavanceerde autoplatforms voor de nieuwste connected voertuigen ontwikkelen.

“BlackBerry en Qualcomm Technologies werken al meer dan tien jaar samen aan technologieën die de manier waarop wij werken en leven transformeren”, zegt Sandeep Chennakeshu, President bij BlackBerry Technology Solutions. “De aankondiging van vandaag tilt onze samenwerking naar een hoger niveau met als doel de ontwikkeling van betrouwbare platforms voor de connected auto voort te zetten.”

Om dit te realiseren, worden hardware platforms van Qualcomm Technologies geoptimaliseerd met de QNX-software van BlackBerry. De QNX-software wordt gebruikt in de virtuele cockpit controllers (VCC), telematics, waaronder eCall en Cellular Vehicle-to-Everything (C-V2X) technologie, electronic control gateways, digital instrument clusters en infotainmentsystemen. Daarnaast worden BlackBerry’s over-the-air (OTA) software en BlackBerry’s Secure Credential Management (SCM) diensten geoptimaliseerd door gebruik te maken van Qualcomm® Snapdragon modems. Hierdoor kunnen beide bedrijven eenvoudig en kosteneffectief hoogwaardige autoplatforms aanbieden.

"Terwijl innovatie in de auto-industrie steeds sneller gaat, is het noodzakelijk dat de vooroplopers in de industrie samenwerken om geavanceerde technologische platforms te leveren die ervoor zorgen dat de voertuigen veiliger, beter verbonden en in toenemende mate autonoom zijn”, zegt Patrick Little, Senior Vice President en General Manager van Automotive bij Qualcomm Technologies, Inc. “Vandaag bouwen we voort op onze langdurige relatie met BlackBerry om de ontwikkeling van platforms voor de auto-industrie te versnellen waardoor we bewegen richting een toekomst waarin alles connected is.”

Zeven beveiligingscriteria waar de connected en zelfrijdende auto aan moet voldoen

De technologie in voertuigen wordt steeds geavanceerder. Enerzijds verbetert dit onze rijervaring, anderzijds creëert het complexe beveiligingsuitdagingen voor de autofabrikant. BlackBerry doet daarom zeven aanbevelingen waar de connected en zelfrijdende auto aan moet voldoen om cyberaanvallen te voorkomen.

BlackBerry ‘s aanbevelingen zijn gebaseerd op zichtbare trends rondom de connected en zelfrijdende auto’s.
“Het beveiligen van auto’s tegen cyberaanvallen, vereist een integrale aanpak”, zegt Sandeep Chennakeshu. “Gebaseerd op onze jarenlange expertise op het gebied van cyberbeveiliging en geïntegreerde automotive software, doet BlackBerry een aantal aanbevelingen waarmee voertuigen beter beschermd worden tegen cyberaanvallen. We geloven dat voertuigen niet alleen veilig moeten zijn, maar ‘BlackBerry-secure’.”

De aanbevelingen kunnen worden samengevat in zeven criteria:

1. Beveilig de supply chain:
Zorg ervoor dat elke chip en elk elektronisch onderdeel in het voertuig kan worden geauthentiseerd en voorzien kan worden van betrouwbare software, ongeacht de leverancier of fabrikant. Scan en test regelmatig of alle software in het voertuig voldoet aan de juiste veiligheidsnormen. Zet daarnaast regelmatig evaluaties uit onder toeleveranciers om er zeker van te zijn dat ook zij beschikken over de juiste certificeringen.

2. Maak gebruik van betrouwbare onderdelen:
Zorg ervoor dat alle elektronische componenten een goede interne beveiliging bevatten: veilige hardware, software en applicaties.

3. Zorg voor isolatie en een veilige verbinding:
Zorg ervoor dat kritische elektronische onderdelen geïsoleerd zijn van de minder kritische onderdelen. Wanneer er een storing optreedt in een van de minder kritische onderdelen, werken de kritische onderdelen nog wel, waardoor de veiligheid van het voertuig niet in gevaar komt.

Zorg er daarnaast voor dat de communicatie tussen de overige onderdelen, andere voertuigen en apparaten betrouwbaar en veilig is.

4. Een voertuig moet altijd gecontroleerd kunnen worden:
Zorg ervoor dat alle elektronische componenten binnen de auto automatisch analyses uitvoeren, zodat een storing snel wordt ontdekt. Wanneer deze analyses zijn gekoppeld aan een cloud-omgeving, kunnen ook preventieve acties worden ondernomen. Door deze analyses regelmatig uit te voeren, ook wanneer het voertuig op de weg rijdt, kunnen over-the-air (OTA) software updates tijdig worden uitgevoerd waardoor een storing wordt voorkomen.

5. Creëer een netwerk:
Deel kwetsbaarheden en risico’s met een netwerk van organisaties, zodat expertteams van elkaar kunnen leren. Zo kan er sneller advies gegeven worden en is software beter beveiligd.

6. Gebruik een centraal managementsysteem:
Zorg dat voertuigen bij het detecteren van een storing, proactief worden voorzien van een OTA-software update. Implementeer een centraal managementsysteem waarmee alle gedownloade toepassingen binnen de auto eenvoudig worden beheerd en altijd worden voorzien van de nieuwste beveiligingsupdates.

7. Maak veiligheid een onderdeel van de cultuur:
Zorg ervoor dat elke organisatie en medewerker die betrokken is bij de levering van elektronische onderdelen voor auto’s, op de hoogte is van de beveiligings- en veiligheidscriteria van deze onderdelen.

BlackBerry heeft voor elk van deze zeven pijlers innovatieve technologieën, instrumenten en diensten ontwikkeld en blijft innoveren op het gebied van connected en zelfrijdende voertuigen. Op de Consumer Electronics Show (CES) 2018 in Las Vegas vertelt BlackBerry meer over zijn visie op connected en zelfrijdende voertuigen.

Plaats op:
Datum: 8 december 2017
Categorie: Technologie & Innovatie
Bron: BlackBerry
Gerelateerde artikelen  
08-06-2017 Nieuws Betere beveiliging van BlackBerry voor connected voertuigen
06-01-2017 Nieuws BlackBerry QNX softwareplatform voor zelfrijdende auto
04-01-2018 Nieuws BlackBerry en Baidu willen ontwikkeling zelfrijdende voertuigen versnellen
25-06-2018 Nieuws BlackBerry maakt veilig gebruik van BYTON’s in-car tools mogelijk
06-01-2020 Nieuws BlackBerry toont nieuwe ADAS en autonome rijoplossingen
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,14 seconden.