Nieuws  

ALD Automotive en Microsoft gaan samen een Smart Mobility platform ontwikkelen voor duurzame, slimme mobiliteit. De samenwerking is het begin van wat een proeftuin voor toekomstgerichte mobiliteit moet worden. De twee organisaties denken aan nieuwe oplossingen op het gebied van autodelen, flexibele mobiliteit, nieuwe betaalmogelijkheden en telematica.

De samenwerking is gebaseerd op de expertise van Cloud-technologie en de Artificial Intelligence-oplossingen voor connected cars van Microsoft. ALD Automotive zorgt voor specifieke markt- en leasekennis. Het platform wordt zodoende in co-creatie gemaakt. Beide partijen hebben de ambitie om nieuwe connected services te kunnen ontwikkelen en lanceren door op een agile manier te gaan samenwerken. De internationale samenwerking zal direct van start gaan.

Veranderende levensstijlen, technologische ontwikkelingen, nieuwe milieueisen en de groeiende verstedelijking zorgen voor ingrijpende wijzigingen in mobiliteit. Samen met Microsoft gaat ALD Automotive oplossingen ontwerpen en ontwikkelen als antwoord op de veranderende vraag. “De samenwerking met Microsoft helpt ons om de technologische ontwikkeling die noodzakelijk is voor de mobiliteitsoplossingen van de toekomt te versnellen,” stelt John Saffret, COO van ALD International.

“Wij zijn trots partner te zijn van ALD en zo bij te dragen aan de versnelling van hun mobiliteitsstrategie. Ik ben overtuigd dat deze samenwerking, gebaseerd op Artificial Intelligence en Cloud-technologie, zal zorgen voor een nieuwe standaard voor slimme mobiliteit,” zegt Laurent Curny, Algemeen Directeur van de Services Division van Microsoft Frankrijk.

ALD Automotive Nederland is binnen de ALD-groep een proeftuin voor innovaties als het gaat over flexibele en multimodale mobiliteit. De Nederlandse vestiging zal dan ook een belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling en het testen van de nieuwe diensten. Carel Bal, Algemeen Directeur van ALD Automotive Nederland: “De samenwerking met Microsoft is een unieke kans om twee bepalende innovators met ieder een eigen expertise samen te brengen. Ik ben erg enthousiast over deze unieke samenwerking.”

Plaats op:
Datum: 8 december 2017
Categorie: Mobiliteit
Bron: ALD Automotive
Gerelateerde artikelen  
01-03-2019 Nieuws Automotive Cloud van Volkswagen en Microsoft naar next level
07-01-2020 Nieuws LUxoft wil levering connected vehicle oplossingen versnellen
09-01-2017 Nieuws Microsoft introduceert Connected Vehicle Platform
23-10-2017 Nieuws Allego en Microsoft creƫren Cloud Services Platform voor elektrisch laden
11-09-2019 Nieuws ALD Automotive lanceert Mobility-as-a-Service-app ALD move
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
ļæ½ 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,08 seconden.