Nieuws  
 

Door de eerste sneeuw en de aankondiging van sneeuwoverlast, is er topdrukte ontstaan bij KwikFit. Sinds afgelopen vrijdag staat de telefoon roodgloeiend in de vestigingen en de monteurs werken met man en macht om aan de vraag naar winterbanden te kunnen voldoen.

De meeste zakelijke rijders hebben al in oktober en november de winterbanden laten monteren en ook steeds meer particulieren maken tijdig een afspraak om de zomerbanden om te ruilen voor winterbanden. Van de automobilisten die hun winterbanden opslaan bij KwikFit, heeft inmiddels bijna 90 procent gewisseld. Toch is er ook nog een grote groep automobilisten die wacht tot de eerste sneeuwvlokken naar beneden komen alvorens zich te melden voor een bandenwissel.

De vraag naar winterbanden en vierseizoenenbanden is groot. De vierseizoenenband is al een paar jaar aan een enorme opmars bezig. Uit onderzoek van KwikFit bleek vorig jaar dat bijna één op de tien automobilisten in de winter op een vierseizoenenband rijdt. De vierseizoenenband wordt vaak als alternatief van de zomerband gezien, maar KwikFit laat weten dat veelrijders het beste af zijn met winterbanden. Uit de verkoopcijfers van de afgelopen 24 uur van KwikFit blijkt nu dat met dit winterse weer de vraag naar winterbanden nog altijd twee keer zo groot is als de vraag naar de vierseizoenenband.

Plaats op:
Datum: 11 december 2017
Bron: KwikFit
Gerelateerde artikelen  
06-09-2011 Nieuws Kwik-Fit verwacht run op winterbanden
20-09-2017 Nieuws Opmars vierseizoenenband zet onverminderd door
21-03-2018 Achtergrondartikelen De winterband geeft zich nog niet gewonnen
21-11-2018 Nieuws Nederlanders massaal op zoek naar winterbanden
06-10-2010 Nieuws Goodyear en Bovag trappen winterbandenseizoen af
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,06 seconden.