Nieuws  
 

Veel automobilisten kunnen zich beter voorbereiden op het winterweer. Dat bleek tijdens evenement Profile Pitstraat bij The Wall in Utrecht (zie impressie). Deze maand vraagt Profile Car & Tyreservice extra aandacht voor bewust rijden met een landelijke bandenscanactie. Bestuurders weten daardoor binnen één minuut hoe ze zich klaar kunnen maken voor komend seizoen.

Ervaren monteurs scanden bij de pop-up Pitstraat zeker 1.000 banden. Bij bijna de helft van de auto's waren één of meer banden binnenkort toe aan vervanging. In negen procent van de gevallen moest dat zelfs direct gebeuren. Belangrijkste oorzaak: profieldiepte die te wensen over laat. Ook als het gaat om uitlijning kunnen bestuurders meer doen: 56% van de auto's was toe aan uitlijning. Deze cijfers worden onderstreept door de extreme drukte in de vestigingen: op sneeuwdag maandag 11 december werd er achtmaal meer verkocht dan op een gemiddelde maandag in de winter.

Profile Pitstraat was een eenmalig event, maar na het succes pakt Profile nu door op landelijk niveau. Volgens de marktleider op bandengebied dringen bestuurders de kans op ongelukken met een set nieuwe winterbanden en de juiste uitlijning flink terug. Na een snelle scan van één minuut vinden bestuurders alle informatie over de remweg, de profieldiepte en de uitlijning terug in een bandenstatusrapport. Bestuurders die voor 31 december de bandenscan op hun vestiging laten doen, maken kans op een gratis set nieuwe banden.

Plaats op:
Datum: 14 december 2017
Categorie: Banden
Bron: Profile Tyrecenter Nederland B.V.
Gerelateerde artikelen  
16-11-2010 Nieuws Europese automobilisten nalatig bij onderhoud van banden
28-08-2018 Nieuws Profile lanceert app voor transparant auto-onderhoud
09-04-2013 Nieuws Profile Tyrecenter dit jaar naar 195 vestigingen
03-09-2018 Nieuws Heuver neemt Profile Tyrecenter Schouten in Venlo over
20-12-2018 Nieuws Profile ontvangt MVO+ certificering van VACO
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,03 seconden.