Nieuws  

Per 1 januari 2018 gelden nieuwe regels voor winter- en 4-seizoenenbanden in Duitsland. Banden geproduceerd in 2018 of later met alléén de vermelding M+S (Mud + Snow) zijn vanaf dat moment niet meer toegestaan bij winterse omstandigheden in Duitsland. Vanaf dan gelden alléén banden die voorzien zijn van een afbeelding van een sneeuwvlokje (three-peak mountain snowflake symbool) als winterband. De winter- en 4-seizoenenbanden van Vredestein en Apollo zijn dan een veilige keuze.

De onbekendheid met de nieuwe regels is nog groot. De BOVAG heeft Markteffect laten onderzoeken hoeveel Nederlandse automobilisten op de hoogte zijn. 'Van de 1.026 ondervraagde automobilisten die vaak in Duitsland rijden, is 14 procent op de hoogte. 30 procent weet wel dat iets wijzigt, maar niet wat en 56 procent zegt helemaal geen weet van de nieuwe regels te hebben. Tevens is 93 procent ervan overtuigd dat banden met de markering M+S voldoen aan de aanstaande Duitse wetgeving. Bijna zes op de tien respondenten weet niet of hun eigen banden zijn voorzien van het 'three-peak mountain snowflake' symbool en zelfs driekwart kan niet zeggen of er wel of niet M+S op de band staat', aldus de BOVAG.

"De nieuwe regelgeving is ook best lastig te begrijpen voor de automobilist", aldus Paul Eidhof, Cluster Director Benelux bij Apollo Vredestein. "Auto's met M+S-banden die vóór 1 januari 2018 geproduceerd zijn mogen in de winter in Duitsland nog rijden tot 30 september 2024. Let bij het kopen van nieuwe banden nu echter meer dan ooit op de aanwezigheid van het 'three-peak mountain snowflake' symbool, dan zit u altijd goed.

"Het grote verschil tussen beide vermeldingen is dat een M+S vermelding niet aan de functionele eisen met betrekking tot goede winterprestaties is verbonden; het 'three-peak mountain snowflake' symbool daarentegen wél."

"Mensen met een Vredestein winter- of 4-seizoenenband hoeven zich echter totaal geen zorgen te maken. Al onze Vredestein winter- en 4-seizoenen producten dragen al meer dan tien jaar het 'three-peak mountain snowflake' symbool en voldoen ruimschoots aan de functionele eisen die daaraan gesteld worden."


Plaats op:
Datum: 2 januari 2018
Categorie: Banden
Bron: Apollo Vredestein B.V.
Gerelateerde artikelen  
27-09-2018 Nieuws Apollo Vredestein levert banden voor Volkswagen Touareg
06-07-2011 Nieuws Vredestein heeft nieuwe 'groene' all season band
23-09-2011 Nieuws Winterband beter dan vier-seizoenenband
26-06-2018 Nieuws Bridgestone lanceert zijn eerste all-season touringband
13-06-2018 Nieuws Hoeveelheid winterbanden in zomerslaap stijgt aanzienlijk
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,05 seconden.