Nieuws  
 

BlackBerry en Baidu gaan samenwerken om de ontwikkeling van technologie voor connected en zelfrijdende voertuigen voor autofabrikanten en leveranciers te versnellen.

De bedrijven hebben een intentieverklaring getekend om BlackBerry QNX’s ISO26262 ASIL-D gecertificeerde veiligheidsbesturingssysteem (OS) als fundering te gebruiken voor Baidu’s Apollo platform voor de zelfrijdende auto. BlackBerry en Baidu werken ook samen om CarLife, de smartphone integratiesoftware voor zelfrijdende voertuigen in China, het conversational AI-systeem DuerOS en de gedetailleerde routekaarten van Baidu te integreren met het BlackBerry QNX Car (infotainment) platform.

Apollo, dat afgelopen april door Baidu werd aangekondigd, is een platform dat een uitgebreide, veilige en betrouwbare oplossing biedt. Het bestaat uit clouddiensten, een open software stack en referenties voor hardware en platformen voor voertuigen. Apollo heeft inmiddels meer dan zeventig wereldwijde partners aangetrokken, waaronder verschillende autofabrikanten, belangrijke leveranciers, ontwikkelaars van platformen en technische startups. Het project is vernoemd naar het historische maanlandingsprogramma om de omvang en complexiteit van het project te illustreren.

Plaats op:
Datum: 4 januari 2018
Categorie: Technologie & Innovatie
Bron: BlackBerry
Gerelateerde artikelen  
08-06-2017 Nieuws Betere beveiliging van BlackBerry voor connected voertuigen
06-01-2020 Nieuws BlackBerry toont nieuwe ADAS en autonome rijoplossingen
08-11-2019 Nieuws Hyundai Autron start samenwerking met BlackBerry QNX
06-01-2017 Nieuws BlackBerry QNX softwareplatform voor zelfrijdende auto
09-01-2020 Nieuws BlackBerry presenteert AI-gebaseerde automotive-oplossing
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,05 seconden.