Nieuws  

Bovag Onafhankelijke Autobedrijven gaat geen commerciële activiteiten ontplooien onder het label Lease Service Center. Dat heeft de Bovag-afdeling aan haar leden medegedeeld. Volgens Anton Pluim, secretaris van de afdeling, houdt de mededingingswet een verdere commercialisering van het certificaat Lease Service Center tegen. Volgens hem behoudt het certificaat wel zijn waarde. "Het blijft van groot belang als keurmerk. Het geeft immers aan dat een bedrijf voldoet aan de eisen die leasemaatschappijen stellen."

Dat de Bovag dit besluit heeft genomen omdat ze anders te veel in het vaarwater zit van de garageformules, is volgens Pluim onjuist. "De reden voor ons besluit is dat de wet voorschrijft dat wij als branchevereniging geen prijsafspraken mogen maken."

De commerciële activiteiten - waaronder het afspreken van SLA's met leasemaatschappijen - worden overgelaten aan de ondernemers, meldt Bovag Onafhankelijke Autobedrijven in een brief aan haar leden. Daarin staat ook dat enkele LSC's inmiddels onder leiding van Raymond Uijtendaal (ex-Masterlease/GM Benelux), nu zelf "de mogelijkheid creëren om commerciële afspraken met leasemaatschappijen te maken".

Een van de betrokkenen bij dit initiatief is Peter de Rooy, vice-voorzitter van Bovag Onafhankelijke Autobedrijven. "Dat is hij uit hoofde van zijn autobedrijf, niet namens de Bovag", zegt Pluim. "Wij hebben geen bemoeienis met het initiatief. We juichen het wel toe. Het geeft autobedrijven die gecertificeerd zijn, de mogelijkheid om collectief afspraken met zakelijke opdrachtgevers te maken. Dus ook die bedrijven waarbij dit niet via een garageformule geregeld is."


Plaats op:
Datum: 9 juli 2009
Gerelateerde artikelen  
04-07-2008 Nieuws Lease Service Centers voor harde afspraken
02-09-2009 Nieuws Leaseprof Service Centre formule van onafhankelijk autobedrijf
16-01-2012 Nieuws Volvo past radiocommercial aan na klacht BOVAG
20-09-2009 Nieuws Leaseprof: nieuwe aftersalesformule
28-02-2009 Nieuws Bovag OA: Certificaat met eisenpakket voor leasemaatschappijen.
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,08 seconden.