Nieuws  
 

Volkswagen heeft in 2017 topscores behaald in de botsproeven van Euro NCAP. Van de zes autocategorieën waarin Euro NCAP de veiligheid van personenauto’s testte, noteerde Volkswagen in drie ervan de hoogste scores met de Arteon, T-Roc en nieuwe Polo. Bovendien was er veel lof voor de speciale veiligheidstechnologie van Volkswagen die de veiligheid van deze en andere Volkswagen-modellen op een nog hoger niveau brengt.

De Arteon (executive klasse), T-Roc (compacte crossover) en Polo (compacte klasse) kregen na de botsproeven van Euro NCAP stuk voor stuk de maximale score van vijf sterren toebedeeld, ondanks de steeds strengere normen die het onderzoekscentrum voor voertuigveiligheid hanteert. De titel ‘Beste in zijn klasse’ wordt vergeven op basis van de scores op vier onderdelen: bescherming van volwassenen, kinderen en voetgangers, evenals Safety Assist. De auto’s die zich voor de eretitel kwalificeren, worden alleen beoordeeld op basis van veiligheidsvoorzieningen die standaard aanwezig zijn op de auto. Michiel van Ratingen, Secretaris Generaal van Euro NCAP: “Felicitaties voor Volkswagen! De overwinning behalen in drie categorieën is een bijzondere prestatie, die Volkswagen’s commitment om zijn klanten zo veel mogelijk veiligheid te bieden nog eens onderstreept.”

De nieuwe Polo behaalde evenals de T-Roc in 2017 de maximale vijf-sterrenscore bij Euro NCAP. Hij noteerde een score van 96 procent voor de bescherming van volwassen inzittenden en 85 procent voor de bescherming van kinderen (een nieuwe topwaarde in dit segment). Samen met zeer goede scores voor voetgangersveiligheid en assistentiesystemen was dit goed voor de winst in de compacte klasse. De T-Roc was bij de crashtests goed voor vergelijkbare en soms zelfs iets hogere scores en eiste daarmee de overwinning in het segment van compacte crossovers voor zich op. De Arteon klokte de hoogste score van 2017 in de executive-klasse ofwel het luxesegment. Euro NCAP had vooral lof voor de inzittendenbescherming (volwassenen en kinderen), de voetgangersbescherming en voor het grote aantal rijassistentiesystemen dat bij de Arteon standaard is.

Plaats op:
Datum: 16 januari 2018
Bron: Pon Automobielhandel Volkswagen
Gerelateerde artikelen  
23-02-2011 Nieuws Maximale score Hyundai ix20 bij Euro NCAP
12-01-2018 Nieuws Opel Crossland X veiligste auto in zijn segment
13-03-2019 Nieuws SEAT Tarraco noteert hoogste Euro NCAP-veiligheidsscore
02-02-2011 Nieuws Euro NCAP: Toyota Verso veiligste MPV
05-07-2017 Nieuws Automatic Emergency Braking detecteert zowel voetgangers als voertuigen
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,11 seconden.