Nieuws  
 

De winter is in volle gang en dat betekent dat een gure wind, sneeuwbuien en lage temperaturen getrotseerd moeten worden. Om niet van de weg te glibberen is het wel zo comfortabel om een solide auto te hebben, zoals een SUV met vierwielaandrijving. Uit cijfers van AutoSout24,  online portal voor gebruikte en nieuwe auto’s in Nederland, blijkt dan ook dat in januari het aantal zoekopdrachten naar Sports Utility Vehicles, oftewel SUV’s, het sterkst stijgt.

Dit is de top vijf populairste tweedehands SUV-merken:

    Nissan
    Mitsubishi
    Kia
    Mercedes-Benz
    Mazda

1,4 miljoen bekeken SUV’s in januari
Het aantal aangeboden SUV’s is met gemiddeld 29 procent gestegen ten opzichte van het aanbod in 2016. De populariteit van de SUV is in de maand januari veruit het hoogst met ruim 1,4 miljoen gezochte occasions (zie grafiek). De gemiddelde verkoopprijs van een SUV bedraagt 22.100 euro, dit is nagenoeg hetzelfde als vorig jaar.Nissan Qashqai populairste SUV
Dat SUV’s deze maand zeer gewild zijn is duidelijk, maar naar welk model zijn Nederlanders dan voornamelijk op zoek? Het valt op dat de top drie uit Aziatische automerken bestaat, namelijk Nissan en Mitsubishi uit Japan en het Zuid-Koreaanse Kia. Hieronder staan de meest gewilde tweedehands modellen SUV’s op AutoScout24.nl:

    Nissan Qashqai
    Kia Sportage
    Mitsubishi Outlander
    BMW X1
    Volvo XC70

Het lijkt alsof de donkere dagen van de winter meegenomen worden bij de kleurkeuze van een terreinwagen; de populairste SUV’s zijn namelijk grijs of zwart. Het gevoel van een winterzonnetje wordt gelukkig ook vastgehouden in de nummers drie en vier, namelijk wit en blauw.

Plaats op:
Datum: 18 januari 2018
Categorie: Remarketing / Occasions
Bron: AutoScout24
Gerelateerde artikelen  
06-11-2018 Nieuws Occasionprijs stijgt naar gemiddeld 15.748 euro
25-07-2019 Nieuws Cabrio populairste tweedehands cabrio in Nederland
31-05-2018 Nieuws Sterke stijging populariteit tweedehands luxeauto
11-04-2019 Nieuws Zwart wederom favoriete carrosseriekleur
04-08-2016 Nieuws Vraag naar occasions met 48 procent gestegen
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 3,31 seconden.