Nieuws  
 

Buurauto is een elektrische auto die je deelt met je buren of jouw buurt. Met ondertekenen van de Green Deal Autodelen onderstreept zij haar ambities. Zij sluiten zich hiermee aan bij een zeer diverse groep ondertekenaars die de beweging en groei van autodelen willen versnellen. Buurauto is de eerste volledig elektrische aanbieder die meedoet. Autodelen is duurzaam omdat het bijdraagt aan minder auto's op de weg en  wanneer de deelauto's elektrisch zijn, is dit dubbel duurzaam.

De Green Deal Autodelen beoogt autodelen te versnellen door samenwerking en kennisuitwisseling. Samen zetten de organisaties zich in om de bekendheid van autodelen te vergroten, onder andere via de gezamenlijke, onafhankelijk informatiesite autodelen.info. Daarnaast brengen zij per thema belemmeringen in kaart en pakken die aan.

Alex van der Woerd, een van de oprichters van Buurauto “Wij geloven heilig in autodelen, ons concept richt zich vooral op de ‘warme kring’ dus met mensen die je kent omdat het je buren zijn of omdat ze bij jou in de buurt wonen. Autodelen is een goed alternatief voor mensen die maar af te toe een auto nodig hebben of die op plekken wonen waar de parkeernorm heel laag is. Autodelen leent zich uitstekend voor  combinaties met ander vormen van duurzaam vervoer zoals fiets en OV.” Ook ziet van der Woerd steeds meer vraag uit andere hoek komen zoals van projectontwikkelaars, VVE’s en energiecoöperaties.

Met ongeveer 30.000 beschikbare deelauto’s in 2017 is autodelen nog relatief klein in Nederland ten opzichte van het totale wagenpark, maar het maakt de laatste jaren een onstuimige groei door. Er is dus nog genoeg werk aan de winkel. En Buurauto helpt graag mee om verdere groei te bevorderen.

Buurauto is nu actief in Amersfoort, Breda, Den Haag en Rotterdam en uitbreiding naar andere gemeentes staat gepland voor 2018. Het concept van duurzaam, elektrisch autodelen met bekenden slaat aan. ‘Vanuit onze filosofie én de groei die wij voorzagen van ‘elektrisch’, willen wij elektrisch rijden voor zoveel mogelijk mensen bereikbaar maken aldus Van der Woerd.

“Met de ondertekening van deze Green Deal door Buurauto wordt de samenwerking tussen een grote diversiteit aan partijen verder verrijkt. Wij zijn verheugd om te zien dat de diversiteit aan aanbod groeit. Hierdoor kan de consument kiezen uit een steeds breder palet aan mogelijkheden. Daarnaast timmeren juist de aanbieders zeer hard aan de weg om autodelen te laten groeien en daarmee dragen zijn bij aan de gezamenlijke doelstellingen. " zegt Ananda Groag van shareNL, die de Green Deal coördineert.

Plaats op:
Datum: 23 januari 2018
Categorie: Autohuur / deelauto's, Elektrisch rijden
Bron: Buurauto
Gerelateerde artikelen  
08-11-2018 Nieuws Samenwerking MijnDomein auto, Juuve en Buurauto
14-07-2017 Nieuws Elektrisch autodelen succes met Buurauto
15-08-2018 Nieuws De Green Deal Autodelen krijgt een vervolg
05-04-2016 Nieuws Autobelasting belemmert groei zakelijk autodelen
20-12-2019 Nieuws Plattelandsgemeenten zetten in op deelauto’s
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,06 seconden.