Nieuws  
 

Een bijdrage leveren aan het milieu is in Nederland de belangrijkste overweging om voor een elektrische auto te kiezen. Dat met elektrisch rijden geld kan worden bespaard komt in ons land op de tweede plaats, gevolgd door rijplezier. In Duitsland lijken milieuoverwegingen minder zwaar te wegen. Rijplezier en uitstraling worden daar als belangrijkste argument genoemd bij de keuze voor een elektrische of hybride auto, dan pas volgt het milieu. Het zijn de voornaamste conclusies uit een onderzoek van NewMotion onder ruim 5.600 respondenten in Nederland en Duitsland.

Duitsers laten het milieu weliswaar minder zwaar wegen dan Nederlanders bij hun autokeuze, maar toch vinden zij zichzelf milieubewuster. Zo doet een groter deel van de Duitse respondenten thuis aan energiebesparing én zijn er meer Duitsers dan Nederlanders die afval recyclen en regenwater opsparen.
 
Nederland zakelijk, Duitsland privé
Waar het gaat om de daadwerkelijke aanschaf van elektrische of hybride auto’s zijn er flinke verschillen te zien tussen Nederland en Duitsland. In ons land wordt 15% van de (volledig) elektrische auto’s privé aangeschaft. Bij onze oosterburen is dat 68%. Waar het gaat om zakelijk rijden lijkt sprake van het omgekeerde. In Nederland rijdt 45% van de respondenten in een elektrische of hybride auto die is gekocht door de eigen onderneming; in 18% van de gevallen is een dergelijke auto door de werkgever gekocht en 23% least de auto. In Duitsland rijdt nog geen 14% een (volledig) elektrische auto van de eigen zaak en slechts 10% least.
 
Fiscaal voordeel
In Nederland geeft 48% van de respondenten aan jaarlijks meer dan EUR 900 te besparen door elektrisch te rijden. Ook hier laat het onderzoek een opvallend verschil tussen beide landen zien. In Duitsland denkt ruim een kwart namelijk niets te besparen. Het optimisme van Nederlanders ten aanzien van besparingen lijkt met name veroorzaakt door fiscale voordelen die (volledig) elektrische rijders in ons land wél hebben, maar ‘groene chauffeurs’ in andere landen - vooralsnog - niet.

Plaats op:
Datum: 7 februari 2018
Categorie: Elektrisch rijden
Bron: New Motion
Gerelateerde artikelen  
11-04-2018 Nieuws Renault, Tesla en Mitsubishi bij top elektrische en hybride auto’s
06-02-2018 Nieuws Merendeel zakelijke rijders overweegt overstap naar elektrische auto
21-06-2019 Nieuws Ruim helft Europeanen wil geen dieselauto meer
02-02-2012 Nieuws Elektrische auto prima, maar mag niet meer kosten
12-01-2010 Nieuws Nederlanders slechtste chauffeurs van Europa
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,07 seconden.