Nieuws  
 

OnzeAuto start een landelijk platform waarmee op grote schaal elektrische auto’s kunnen worden gedeeld. OnzeAuto loopt hiermee voorop! Door het delen van elektrische auto’s te faciliteren wil OnzeAuto een belangrijke bijdrage leveren aan de adoptie van elektrische auto’s in Nederland. Het delen van deze auto’s kan de kosten sterk verlagen, en maakt daarmee elektrisch rijden betaalbaar.

Daarnaast draagt het delen van een elektrische auto bij aan het milieu, ook doordat hiermee 5 tot 8 brandstofauto’s vervangen kunnen worden. Dat verlicht tegelijk ook de parkeerdruk in woonwijken. Gesteund door ambities op provinciaal en landelijk niveau zal OnzeAuto het delen van elektrische auto’s voor zoveel mogelijk mensen mogelijk maken, op straat- en wijkniveau, voor wooncomplexen en in bedrijfsomgevingen, zowel in stadswijken als plattelandsgemeenten. Marcel Kloprogge en Otto Smit, oprichters van OnzeAuto, willen het delen van elektrische auto’s ondersteunen en versnellen.

Via OnzeAuto kunnen particulieren en ondernemers één of meerdere volledig elektrische auto’s leasen en deze vervolgens delen met een kring van bekenden, die in de buurt wonen of werken. Het reserveren, rijden en verrekenen wordt ondersteund met een handige app op de smartphone. Meedoen? Om het delen van elektrische auto’s op grote schaal mogelijk te maken, heeft OnzeAuto gekozen voor een digitale route. Via de website van OnzeAuto kunnen geïnteresseerden de mogelijkheden verkennen om een elektrische auto met anderen te delen. Zo biedt OnzeAuto een breed en snelgroeiend aanbod van volledig elektrische auto’s, momenteel van een Smart ForTwo tot een BMWi3, en bijbehorende laadvoorziening. Via de website kunnen bekenden uitgenodigd worden om de auto te delen, en worden de kosten per gebruiker met behulp van een overzichtelijk dashboard in beeld gebracht Als de deeloplossing naar tevredenheid is, kan meteen een offerte worden aangevraagd voor de levering van de geselecteerde deelauto met laadvoorziening. Het rijden van een volledig elektrische auto wordt op deze wijze voor veel mensen aantrekkelijk en bereikbaar. En hierdoor kunnen steeds meer mensen bijdragen aan de verduurzaming van mobiliteit, en dat is goed voor Nederland.

Partners van OnzeAuto
OnzeAuto werkt nauw samen met een aantal zeer sterke partners. Zo werkt OnzeAuto samen met LeasePlan als de leverancier van volledig elektrische auto’s en Ecotap als aanbieder van de laadvoorziening. WeGo is de partner voor de ontwikkeling en het beheer van hardware en software om de auto te kunnen delen en het creatieve bureau Your Majesty ondersteunt OnzeAuto bij de digitalisering van het gehele proces. Organisaties zoals gemeenten, energiecoöperaties, belangenorganisaties en wijkverenigingen vormen de aanjagers van de transitie naar een duurzaam Nederland. OnzeAuto wil nauw samenwerken met deze lokale partijen, vanuit een diep geloof en vertrouwen in het succes van initiatieven die lokaal, tussen mensen onderling, ontstaan. Ons werk in Helvoirt, in samenwerking met de lokale energie coöperatie Duurzame Energie Haaren, BMW en Provincie Noord-Brabant is hier een goed voorbeeld van. De kennis en ervaring die we hier hebben opgedaan delen wij graag met partijen, die met ons in veranderen van onderaf geloven.

Plaats op:
Datum: 26 februari 2018
Categorie: Autohuur / deelauto's
Bron: OnzeAuto
Gerelateerde artikelen  
26-11-2019 Nieuws OnzeAuto levert elektrische deelauto voor Magis Vastgoed woonlocaties
06-12-2019 Nieuws WeGo en OnzeAuto werken samen in autodelen Nederland
05-02-2018 Nieuws Doorbraak voor elektrische deelauto’s
23-01-2018 Nieuws Buurauto ondertekent Green Deal Autodelen
14-07-2017 Nieuws Elektrisch autodelen succes met Buurauto
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,06 seconden.