Nieuws  

Vereniging Zakelijke Rijders controleert en waardeert elk jaar vele autoregelingen. Afgelopen jaar is Vink Kunststoffen de werkgever die zijn werknemers de beste autoregeling aanbiedt. Deze oorkonde is onlangs uitgereikt.

Een autoregeling is een onderbelicht onderdeel van een arbeidsvoorwaardegesprek.
De werknemer tekent de autoregeling vaak blindelings en realiseert zich niet altijd wat de consequenties zijn als hij/zij bijvoorbeeld schade rijdt of uit dienst treedt. VZR ontvangt dan ook jaarlijks meer dan 100 verzoeken om de autoregeling te controleren. Regelmatig ontdekt VZR bij een autoregeling voorwaarden die niet onder “goed werkgeverschap” vallen. Soms is een werkgever zich hier niet van bewust.

Elke autoregeling die VZR controleert wordt in 5 categorieën en op 30 verschillende punten beoordeeld. Elk punt wordt apart beoordeeld en ontvangt, indien van toepassing, een voorstel voor verbetering.

Voor VZR is een goede autoregeling er één die vanuit goed werkgeverschap opgesteld is. Dat houdt in: een evenwichtige en eerlijke autoregeling. “Regelmatig zien we auto-regelingen die geschreven zijn vanuit het perspectief van de werkgever, waarbij de werkgever kosten wil besparen door deze door te belasten aan de werknemer.” aldus
Joeri van Dam.

“Gelukkig zien we ook veel autoregeling die een ruime voldoende scoren. Deze autoregelingen komen in aanmerking voor het Keurmerk Autoregeling OK. Hiermee bevestigt de werkgever naar zijn huidige en toekomstige werknemers dat hij een eerlijke autoregeling aanbiedt. Dit keurmerk is een blijk van goed werkgeverschap.” Aldus Joeri.

Vink Kunststoffen heeft ook haar autoregeling laten toetsen en ontving voor deze auto-regeling een 8,6. Hiermee waren zij de beste autoregeling van 2017. Dit werd door VZR beloond met een oorkonde en taart. In de autoregeling van Vink Kunststoffen zijn o.a. de punten eigen bijdrages, eigen risico’s en afkoopregelingen bij uitdiensttreding eerlijk geregeld. Wij adviseren werkgevers en OR’s hun autoregeling goed tegen het licht te houden. Daarnaast kunnen berijders zich ook individueel melden bij VZR voor een toetsing van hun autoregeling.

Plaats op:
Datum: 26 maart 2018
Bron: Vereniging Zakelijke Rijders
Gerelateerde artikelen  
29-03-2016 Nieuws VZR introduceert Autoregeling OK-keurmerk
26-10-2011 Nieuws Boskalis heeft beste autoregeling
29-10-2018 Nieuws Zakelijke rijder betaalt ten onrechte eigen risico
17-08-2012 Nieuws Recht op leaseauto, ook na bedrijfsovername
09-01-2013 Nieuws Alphabet komt met Autoregeling Tool
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,11 seconden.