Nieuws  
 

Leasemaatschappijen LeasePlan Nederland en ALD Automotive stellen tijdens de Low Car Diet-weken (14 mei-14 juni) elektrische auto’s beschikbaar aan hun leaserijders. Hiermee geven zij hun klanten de gelegenheid om eens een elektrische auto te ervaren en proberen ze vooroordelen rondom het rijden van een elektrische auto weg te nemen. Het Low Car Diet wil Nederlandse forenzen stimuleren om te kiezen voor duurzamere vormen van mobiliteit.

Het Low Car Diet is een jaarlijkse mobiliteitswedstrijd die plaatsvindt in heel Nederland. Van 14 mei tot 14 juni daagt stichting 'De Reisbeweging' bedrijven en hun werknemers uit om een maand lang hun eigen (lease)auto te laten staan en gebruik te maken van duurzame alternatieven. Naast de switch naar elektrisch rijden richt het Low Car Diet zich op het stimuleren van het gebruik van openbaar vervoer en de (elektrische) fiets. 

Doordat deze twee grote leasemaatschappijen volledig elektrische auto’s beschikbaar stellen tijdens het Low Car Diet, kunnen  leaserijders op een laagdrempelige manier ervaren hoe het is om over te stappen op een elektrische auto. De leasemaatschappijen willen hiermee de vooroordelen, die veel berijders nog hebben over het rijden van een elektrische auto, wegnemen.

Naard Hermans, directeur van stichting de Reisbeweging: “Veel automobilisten hebben nog vooroordelen over elektrische auto’s. Denk aan lange laadtijden, een beperkte actieradius of te weinig laadvoorzieningen onderweg. Dit terwijl deze hindernissen met de huidige technologie en uitgebreide infrastructuur bijna zijn te verwaarlozen. Door het zelf te ervaren kunnen leaserijders erachter komen dat ook volledig elektrisch een serieus alternatief is voor een diesel- of benzineauto.”

Resultaten Low Car Diet
Met hun aangepaste reisgedrag reizen deelnemers schoner: ze maken tijdens de wedstrijd 50% minder autokilometers. Uit onderzoek van voorgaande jaren blijkt dat na het Low Car Diet 20-40% van de deelnemers na de wedstrijd blijvend anders reist. Dit zorgt voor minder CO2-uitstoot, kortere files, minder kosten voor de werkgever en gezondere werknemers.
"Wij geloven dat gedragsverandering, zeker op het gebied van mobiliteit, moet komen vanuit de individuen zelf. Ze moeten het ervaren. Mobiliteit is een erg moeilijk en bovenal persoonlijk thema. Mensen het probleem laten inzien en vervolgens verleiden anders te reizen is ingewikkeld, maar niet onmogelijk", aldus Hermans.Plaats op:
Datum: 26 april 2018
Categorie: Mobiliteit
Bron: LowCarDiet
Gerelateerde artikelen  
18-06-2018 Nieuws Center Parcs winnaar Low Car Diet 2018
11-05-2017 Nieuws Bijna helft minder autokilometers tijdens het Low Car Diet 2017
23-09-2016 Nieuws Organisaties maken structureel kwart minder autokilometers
18-11-2016 Nieuws Inhaalslag klimaatdoelen met een landelijk Low Car Diet
15-05-2018 Nieuws Verduurzamen bedrijven zit 90% in mobiliteit
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,09 seconden.